Williams zet in Monaco de teller op 750 Grands Prix

2021 Williams Racing 750

Williams Racing viert een mijlpaal in de vijfde race van het Formule 1-seizoen 2021, aangezien het iconische Britse team pas de derde in de geschiedenis van de sport wordt die deelneemt aan 750 Grands Prix.

Deze belangrijke prestatie wordt gemarkeerd in de aanloop naar de Grand Prix van Monaco met een campagne via meerdere kanalen die is gepland om de ongelooflijke reis van de organisatie, opgericht door Sir Frank Williams en Sir Patrick Head in 1977, te belichten.

Sinds de oprichting zijn de mensen een kernfundament van Williams Racing geweest. Wanneer je je bij het team voegt als coureur, staflid of supporter, word je een deel van het Williams-verhaal. Omdat alleen Ferrari en McLaren hebben deelgenomen aan meer Grands Prix-evenementen, zal Williams het jubileum vieren door supporters, medewerkers en andere sportpersoonlijkheden aan te moedigen zich de race of het moment in hun leven dat ze begonnen te volgen en te steunen Williams te herinneren en vervolgens een simpele vraag te stellen: Wat is je startnummer? Na het achterhalen van hun startnummer met behulp van een op maat gemaakte rekenmachine op de Williams-website, zullen 100 gelukkige fans hun naam tijdens het weekend in Monaco in de halo van de FW43B zien verschijnen.

Jost Capito, CEO van Williams Racing zei: “Bij Williams ging het altijd om mensen; degenen die voor het team werken, samen met onze fans van over de hele wereld. Deze mijlpaal gaat over het vieren van iedereen die op deze reis naar 750 Grands Prix is ​​geweest en deze reis met ons zal voortzetten, terwijl het team een ​​nieuw tijdperk ingaat. We zijn verheugd om enkele van de ongelooflijke verhalen te delen die het team hebben gemaakt tot wat het nu is, en horen van supporters die hun eigen geweldige verhalen hebben over wat Williams voor hen betekent. “

Er zal ondersteunende inhoud beschikbaar zijn om te bekijken die enkele van de inspirerende verhalen naar voren zal brengen van de mensen die het team tot zo’n iconisch sportmerk hebben gemaakt. Voor een beperkte tijd kunnen fans feestelijke Williams Racing Umbro 750 Grands Prix-merchandise kopen, evenals een speciale Automobilist-poster die ter gelegenheid van de gelegenheid te koop zal zijn. Bij de Grand Prix van Monaco zelf, zal de FW43B een speciaal ‘750 Grands Prix’ -logo dragen, terwijl het aantal races van elk teamlid op hun individuele tenue staat.

Over Williams Racing

De kerncompetenties van Williams Grand Prix Engineering Limited zijn het ontwerpen en ontwikkelen van racewagens om mee te doen aan het Formule 1 Wereldkampioenschap. Als een van ‘s werelds toonaangevende Formule 1-teams heeft het bedrijf sinds de oprichting in 1977 16 FIA Formule 1 Wereldkampioenschappen gewonnen. Negen van deze titels zijn gewonnen in het constructeurskampioenschap in samenwerking met Cosworth, Honda en Renault. De overige zeven titels werden gewonnen in het rijderskampioenschap met Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill en Jacques Villeneuve.