Winst F1 Grand Prix van Canada was geen zekerheid voor Max Verstappen

F1 2022 Grand Prix Canada Max Verstappen Red Bull Racing

In Montreal waar Max Verstappen afgelopen zondag de F1 Grand Prix van Canada won was tot aan de laatste bocht van de race een spannend gevecht. De huidige wereldkampioen Formule 1 moest naar eigen zeggen,”alles geven”

Verstappen werd op de hielen gezeten door de Ferrari van Carlos Sainz. De teamgenoot van de Nederlander, Sergio Perez, kon geen hulp bieden daar deze eerder in de wedstrijd was uitgevallen met technische problemen.

Max Verstappen pakt ijzersterk winst in F1 Grand Prix Canada

“Het was erg spannend op het laatst”, liet Verstappen na afloop van de race weten. “Ik heb alles gegeven, Carlos deed natuurlijk hetzelfde. Het is moeilijk om hier te volgen, maar ik kon zien dat hij constant aan het pushen was.”

F1 2022 Grand Prix Canada Max Verstappen Red Bull Racing

Max kwam een paar ronden voordat er een safety car naar buiten kwam binnen voor nieuwe banden. Hierdoor kon Sainz op vers rubber achter Max aansluiten. De Nederlander zegt daarover: “De safety car hielp niet. Ferrari was erg snel in de race, dus als er geen safety car was geweest zou het erg moeilijk voor mij zijn geweest om het gat te dichten aan het einde. Maar aan de andere kant was ik ook niet tevreden met die safety car, omdat Sainz toen met nieuwe banden achter me zat. Dus allebei de opties waren eigenlijk niet top. Ik had liever aangevallen dan verdedigd, maar gelukkig is het gelukt. De laatste paar ronden waren erg leuk. We zijn dit jaar ook erg snel op de rechte stukken, dus dat helpt enorm.”

Na deze race is Max verder uitgelopen in het wereldkampioenschap. Hij staat nu 46 punten voor teamgenoot Pérez en 49 voor Leclerc. Max: “Het is nog een lang seizoen en er kunnen nog heel veel dingen gebeuren en fout gaan. Dat moeten we voorkomen. Maar dit is natuurlijk wel positief ja.”

text Yvonne Huijs/Verstappen.com

Viaplay