Yuki Tsunoda blijft in de F1 – Japanner tot einde seizoen 2023 bij Scuderia AlphaTauri

2022 F1 Scuderia AlphaTauri Yuki Tsunoda

Scuderia AlphaTauri heeft aangekondigd dat Yuki Tsunoda voor het Formule 1 seizoen 2023 bij het team zal blijven als vervolg op zijn eerste succesvolle twee jaar in de F1.

De Japanse coureur die al 38 F1 raceweekenden achter de rug heeft had een versneld pad naar het kampioenschap. Hij steeg snel door de lagere formules en bewees tijdens zijn rookieseizoen in de F1 dat hij een kracht was om rekening mee te houden. Tsunoda sloot de laatste race van 2021 af met een top-vier finish.

2022 F1 Scuderia AlphaTauri Yuki Tsunoda

Na een verhuizing naar de geboorteplaats van de outfit, Faenza, Italië, is Tsunoda nu volledig ondergedompeld in het team en blijft hij elke dag hard werken, stap voor stap, zowel op als naast de baan.

Yuki Tsunoda: “Ik wil Red Bull, Honda en Scuderia AlphaTauri enorm bedanken voor het blijven geven van de mogelijkheid om in de F1 te rijden. Nadat ik vorig jaar naar Italië ben verhuisd om dichter bij de fabriek te zijn, voel ik me echt een deel van het team en ben ik blij dat ik in 2023 met hen kan blijven racen. Natuurlijk is ons seizoen 2022 nog niet voorbij en we zijn nog steeds hard pushen in de strijd op het middenveld, dus ik ben volledig gefocust om het op een hoogtepunt af te ronden en dan kijken we uit naar volgend jaar. ”

2022 F1 Scuderia AlphaTauri Yuki Tsunoda

Franz Tost, teambaas, voegde toe: “Zoals we hebben gezien sinds hij vorig jaar bij ons kwam, is Yuki een zeer getalenteerde coureur en is hij dit seizoen veel verbeterd. Het tempo dat hij recentelijk heeft laten zien, is een duidelijk bewijs van een steile leercurve, wat bewijst dat hij een plaatsje in de F1 verdient, en ik verwacht nog steeds een aantal sterke resultaten van hem in de laatste zes races van 2022. Zoals ik altijd zeg, moet een coureur een ten minste drie jaar om de Formule 1 volledig onder de knie te krijgen, dus ik ben blij dat hij de tijd heeft gekregen om zijn volledige potentieel te laten zien. Bovendien is het een bewijs van Dr [Helmut] Marko en zijn chauffeursprogramma dat we deze jonge talenten uit de juniorcategorieën kunnen halen en ontwikkelen. Ik wil graag samen met Yuki Red Bull, AlphaTauri en Honda bedanken voor hun voortdurende steun en voor het feit dat hij nog een jaar bij ons mag blijven.”