Ayumu Iwasa pakt vierde podium op Hungaroring voor DAMS

2022 FIA Formula 2 Championship Hungaroring DAMS

Ayumu Iwasa van DAMS behaalde een verbluffende pole-positie in ronde 10 van het FIA Formule 2-kampioenschap van 2022 op de Hungaroring, voordat hij zijn vierde podiumplaats van het seizoen behaalde in de hoofdrace.

Na de verbluffende overwinning van The Red Bull Junior tijdens de thuisrace van het team afgelopen weekend op Paul Ricard, ondersteunde Iwasa die prestatie met een zinderende ronde in de laatste momenten van de kwalificatie om pole te pakken met een indrukwekkende 0,381 seconden in een verder krappe sessie, waarmee twee punten werden toegevoegd. naar zijn seizoensoverzicht.

2022 FIA Formula 2 Championship Hungaroring DAMS

Vanaf de 10e plaats zette de Japanse coureur een schone prestatie neer en pakte een punt voor de achtste plaats in de Sprint Race met semi-reverse grid. Iwasa toonde opnieuw een sterk tempo in de hoofdrace, met uitstekend werk van de bemanning in de pitlane die de 20-jarige hielp om de derde plaats te behalen in een race waar elke coureur last had van ernstige bandendegradatie.

Ayumu Iwasa: “Het was een positief weekend in Boedapest, ik was zo blij om mijn eerste pole in de Formule 2 te pakken. Het is altijd moeilijk om hier een volledige ronde samen te stellen, maar ik slaagde erin tijdens de laatste run en reed een heel goede ronde aan het einde van de sessie. Ik had een solide start op zaterdag, het volgen van andere auto’s was erg moeilijk en we kwamen niet zo veel vooruit als we wilden. In de Feature Race was het bandenbeheer zwaar. Ik kreeg niet de beste start, maar het team deed geweldig werk in de pits om me te helpen een positie te herstellen. We willen altijd winnen en dat was ons doel vandaag. De derde plaats geeft ons echter een aantal sterke punten voor het kampioenschap en hopelijk kunnen we ons tempo na de zomerstop voortzetten.”

2022 FIA Formula 2 Championship Hungaroring DAMS

Roy Nissany: “Het was een teleurstellend weekend voor mij tijdens mijn thuisrace, we hebben een paar problemen gehad die me voor een aantal evenementen hebben belemmerd. Ondanks dit was ons racetempo goed, helaas werden we geraakt in de sprintrace, waardoor we volledig uit de strijd kwamen, maar we hadden een sterke snelheid. Vandaag gebeurde het niet helemaal voor ons, dus we zullen tijdens de pauze hard werken en terugveren voor de laatste paar races van het seizoen. ”

Charles Pic, teambaas: “We verdienden het om pole te pakken bij Paul Ricard, dus ik ben heel blij dat we hem dit weekend hebben weten te pakken. Nogmaals, het team en Ayu hebben geweldig werk geleverd om de juiste afstelling te vinden en Ayu reed een geweldige ronde om zo ver uit de buurt te blijven van de andere coureurs. We waren ook blij met het tempo in de sprintrace, waarbij Ayu twee plaatsen goedmaakte om P8 te eindigen. In de hoofdrace hadden we niet de ideale start met Ayu, maar we hebben een positie goedgemaakt dankzij geweldig werk van de bemanning in de pits. De degradatie van de banden was zwaar, maar we hielden vast aan nog een podium, wat een geweldig resultaat voor ons is. Roy worstelt een beetje met de auto in de kwalificatie, hoewel zijn racetempo nog steeds goed is. Helaas kon hij niet door het veld naar de punten zoals hij deed bij Paul Ricard, dus we zullen de komende weken hard blijven werken om hem eind augustus sterk terug te laten keren in Spa.”

Drivers’ Championship

1. Felipe Drugovich 180
2. Théo Pourchaire 159
3. Logan Sargeant 119
– 7. Ayumu Iwasa 90
– 17. Roy Nissany 18

Teams’ Championship

1. ART Grand Prix 250
2. Carlin 207
3. MP Motorsport 206
4. Hitech Grand Prix 164
– 6. DAMS 108

De Formule 2 gaat nu naar de zomervakantie en keert eind augustus terug op Spa-Francorchamps.