Bearman maakt overstap naar Formule 2 met PREMA Racing

2022 Prema Racing FIA Formula 2 Championship 2023 Ollie Bearman

PREMA Racing kondigt met trots aan dat Ollie Bearman in 2023 met het team de overstap zal maken naar het FIA Formule 2-kampioenschap.

Afkomstig van een buitengewoon positief seizoen 2021, waarin hij zowel het Italiaanse als het Duitse Formule 4-kampioenschap veroverde, maakte de Britse racer indruk vanaf het begin van zijn FIA Formule 3-ervaring en streed hij al om de titel in zijn rookieseizoen, waarmee hij een uitstekende prestatie voltooide. overgang van Formule 4.

2022 Prema Racing FIA Formula 2 Championship 2023 Ollie Bearman

Bearman scoorde één overwinning en acht podiumplaatsen in 2022, eindigde als derde in punten en leverde het team een ​​belangrijke bijdrage aan het behalen van het teamkampioenschap.

De coureur van de Ferrari Driver Academy is pas 17 als hij zich opstelt voor de openingsronde van het seizoen, maar het team zal er alles aan doen om hem te steunen met zijn winnende ervaring in de serie, gericht op een succesvol rookiejaar.

Rene Rosin – PREMA Teambaas
“We waren verbaasd over hoe snel en succesvol Ollie de overstap maakte van F4 naar Formule 3. Hij is een echt getalenteerde coureur en hoewel hij zijn eerste stappen in het FIA Formule 2-kampioenschap zal zetten, hebben we er alle vertrouwen in dat hij race na race zal verbeteren.” met de steun van ons team en ook van de Ferrari Driver Academy. Het zal niet gemakkelijk worden, want de stap van F3 naar F2 is aanzienlijk, maar we hebben vertrouwen in zijn potentieel voor het komende seizoen.”

Ollie Beerman
“Ik ben erg opgewonden om nog een jaar door te gaan met de PREMA-familie, dit keer in de F2. Ik ben erg blij met hoe mijn eerste seizoen in de F3 is verlopen. Het was een heel leuke introductie en ik had het gevoel dat het team me gedurende het hele Ik zal deze winter hard blijven werken met de Ferrari Driver Academy om volledig voorbereid te zijn op 2023. Het wordt een zware uitdaging, maar iedereen werkt zo hard en ik kijk erg uit naar de uitdaging Ik kijk nu al uit naar de test in Abu Dhabi en naar de eerste ronde van 2023 in Bahrein.”