Campos Racing toont potentieel ondanks de moeilijke seizoensstart in 2021

F2 2021 Campos Bahrain © Dutch Photo Agency

Ralph Boschung en Gianluca Petecof zagen hun prestaties belemmerd door race-incidenten in Sakhir, waar de FIA Formule 2-seizoenopener plaatsvond. Campos Racing en hun coureurs zullen in mei blijven werken voor de tweede ronde van het seizoen

De 2021 FIA Formule 2 begon in stijl op het Bahrain International Circuit met Campos Racing aanwezig met zijn nieuwe duo Ralph Boschung en Gianluca Petecof. Noch Boschung, noch Petecof hadden Lady Luck aan zijn zijde, maar ze toonden hun potentieel voor de komende evenementen van het seizoen.

Beide coureurs van Campos Racing hebben vrijdag een goede start van het weekend gemaakt door in de vrije training de barrière van 1:47 te doorbreken. Later in de kwalificatie klokte Boschung een rondetijd van 1m43.704s om als 12e op de grid te eindigen voor race 1 en race 3. Serie-nieuwkomer Perecof zette een persoonlijk record neer van 1m45.053s en startte vanaf rij tien.

Race 1 begon met extreem hoge temperaturen. Boschung had een zeer goede start gemaakt, maar helaas moest hij in de tweede ronde met pensioen. De Zwitserse coureur tagde de achterkant van de Dallara van Marcus Armstrong toen deze tot stilstand kwam en op de baan stopte. Boschung, die al motorproblemen had, kon Armstrong niet vermijden en zijn race kwam vroegtijdig ten einde. Petecof haalde de finish op de 17e plaats ondanks het feit dat hij worstelde met motorproblemen die hij tijdens de race opliep.

De tweede sprintrace van 23 ronden op zaterdag was weer een ronde met veel actie en Petecof haalde er het beste uit. De Braziliaanse coureur wist elke botsing te vermijden en schoof op naar de tiende plaats, waarbij Boschung ook verschillende plaatsen van achter won. Het klassement bleef nagenoeg ongewijzigd tot ronde 15 toen de safety car werd ingezet terwijl Liam Lawson uitschakelde. Petecof en een handvol coureurs gingen pitten voor nieuwe banden, maar Boschung bleef op de baan om de raceleiders te volgen. Met nog zes ronden te gaan reed de safety car de pitlane in. Boschung vocht om een ​​puntbetalende finish te behouden, maar viel uiteindelijk terug in de slotfase. Hij pakte nog steeds nieuwe banden en het resulteerde in het scoren van de snelste ronde van de race in de voorlaatste ronde. Petecofs laatste aanval beloonde hem met een 13e plaats.

De hoofdrace van zondag was een andere uitdaging. Boschung klom in de eerste ronde naar de elfde plaats met Petecof verder op drift. De Zwitser Boschung nam in ronde 15 een pitstop voor vers rubber en slechts een ronde later moest Petecof met pensioen toen zijn autobrandblusser per ongeluk afging. Boschung pakte uiteindelijk de geblokte vlag op de 15e plaats na 32 ronden.

De FIA ​​Formule 2 heeft een tweede collectieve test gepland in Barcelona op 23-25 ​​april, voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco, die gepland staat op 20-22 mei.

Ralph Boschung (Campos Racing-coureur): “Ondanks dat het circuit vrijdag behoorlijk zanderig was, was de balans van de auto redelijk goed. In de kwalificatie miste ik de top-zes met slechts twee tienden, wat eigenlijk veelbelovend is. Race 1 was frustrerend vanwege motorproblemen en ik verloor veel vermogen. In de tweede race worstelde ik een beetje met het vertrouwen in de remmen, maar ik scoorde in ieder geval de snelste ronde van de race. Zondag hebben we de auto vanaf zaterdag kunnen verbeteren. Ondanks dat het niet het best mogelijke weekend was, zijn er enkele positieve punten om van te blijven leren. Ik zou zeggen dat het een testweekend was, dus laten we het seizoen goed beginnen in Monaco. ”

Gianluca Petecof (Campos Racing-coureur): “We kunnen niet zeggen dat we tevreden zijn, maar het is belangrijk om te onderstrepen dat het een grote stap voorwaarts was ten opzichte van vorig seizoen. Het was belangrijk om het hele weekend kennis en ervaring op te doen. We hadden genoeg situaties in Bahrein, maar we hadden geen excuses. Onze race 2 was het positieve hoogtepunt van het weekend achter de coureur die later de race won. Het was bijna om in de top tien te eindigen. We moeten vooruitgang blijven boeken en de leercurve volgen. Campos Racing was erg behulpzaam bij mijn debuut in het FIA Formule 2-kampioenschap. We zullen sterker terugkomen voor de volgende. “

images © Dutch Photo Agency