Campos vol goede moed naar Abu Dhabi voor F2 finale

2022 Formula 2 Abu Dhabi Campos Racing F2

Het Yas Marina Circuit is het komend weekend het toneel voor de finale van het 2022 FIA Formula 2 Championship-seizoen. Campos Racing gaat vol goede moed naar Abu Dhabi met hun inspanning van twee auto’s om sterke resultaten te scoren met hun duo bestaande uit coureurs Ralph Boschung en Olli Caldwell.

Campos Racing vergeet F2 weekend in Monza liefste snel

Het circuit op Yas Island belooft na een onderbreking van twee maanden weer een uitstekend hoofdstuk te worden van zwaarbevochten race-actie.

2022 Formula 2 Abu Dhabi Campos Racing F2

Campos Racing heeft gedurende het seizoen 2022 drie podiumplaatsen behaald. De Zwitserse racer Boschung trapte het seizoen af ​​door tweemaal als vierde te eindigen in Sakhir en toen het kampioenschap in Europa aankwam, verzekerde de coureur in de kleuren van Campos Racing zich van een derde plaats op het iconische circuit van Imola. Helaas kreeg Boschung last van nekklachten en moest hij in de zomer maar liefst zes ronden overslaan.

Ondertussen reed de Spanjaard Roberto Merhi naar een ander podium in Boschung’s MoonMobile Dallara-auto op Red Bull Ring. Na zijn comeback in België keerde Boschung snel terug naar vorm en stapte hij als derde op het podium op Spa-Francorchamps. Na twee veelbewogen evenementen in Zandvoort en Monza, kijkt Boschung ernaar uit om zichzelf opnieuw op het podium te plaatsen voor de seizoensfinale van de FIA ​​Formule 2.

De Brit Caldwell is bezig aan een zeer positief raceseizoen aangezien zijn prestaties gestaag verbeteren. Caldwell scoorde zijn eerste puntenbetalende finish in Spielberg, waar hij op de zesde plaats eindigde, en pakte vervolgens de zwart-wit geblokte vlag als 8e in Zandvoort. Caldwell was bijzonder competitief tijdens de hoofdraces van zondag, wat zijn solide racetrim bewijst.

Het Yas Marina Circuit, geopend in 2009, is met 5,554 km een ​​van de langste circuits op de kalender. De lay-out is twee jaar geleden opnieuw ontworpen om meer inhaalkansen te bieden, aangezien een nieuw gedeelte momenteel hogere snelheden en ladingen door verschillende bochten biedt. Daarom werd de chicane die T5 en T6 vormde ook omzeild met een recht stuk en werd de haarspeldbocht naar voren gebracht en verbreed. Er werd zelfs een nieuwe hellende bocht geïnstalleerd en de laatste langzame sector werd ontsloten en omgevormd tot een sneller stuk. Als gevolg hiervan legt de nieuwe lay-out meer druk op de banden door longitudinale en laterale belastingen in plaats van zware remgebieden. Bandenslijtage en -degradatie zijn niet bijzonder hoog en asfalt verbetert de grip vaak van sessie tot sessie.

Pirelli heeft voor dit weekend gekozen voor P Zero Yellow medium en P Zero Red zachte band.

De vrije trainingen en kwalificatiesessies vinden plaats op vrijdag om respectievelijk 08.35 en 12.30 uur. De sprintrace van zaterdag staat gepland om 13.20 uur en de hoofdrace van zondag, met een verplichte pitstop voor het wisselen van banden, vindt plaats om 10.00 uur. Alle tijden zijn CET.

Adrián Campos (Campos Racing Team Principal): “Het FIA Formule 2-seizoen 2022 loopt ten einde in Abu Dhabi. Het was een zware campagne omdat we gedurende het seizoen verschillende coureurswissels moesten doorvoeren, wat altijd een probleem is voor elk raceteam. Als gevolg hiervan hadden we het dit jaar soms moeilijk in de FIA ​​F2 omdat we de in het begin gestelde doelen niet konden halen. We zullen pushen om te vechten voor een podiumplaats in Yas Marina, net zoals Ralph (Boschung) dat vorig jaar deed, en Olli (Caldwell) helpen om het hoogtepunt van zijn seizoen te scoren. Direct daarna beginnen we met de voorbereidingen voor het seizoen 2023, waarin we verwachten ons werk en onze inzet om te zetten in veel betere resultaten.”

Ralph Boschung (Campos Racing Driver van FIA Formula 2): “Eindelijk naderen we het laatste evenement van het seizoen. We hebben vorig jaar genoten van een behoorlijk goed weekend in Abu Dhabi toen we, na een positief kwalificatieresultaat, later het podium bereikten. Ons doel zal zijn hetzelfde te doen. We hebben nog een straf uit Monza, die nodig is om uitgezeten te worden tijdens de Sprintrace, en het zal ons leven niet makkelijk maken. Maar ik heb zin om aan het weekend te beginnen en hopelijk kunnen we het seizoen op een hoogtepunt afsluiten om een ​​goede basis te leggen voor volgend jaar.”

Olli Caldwell (Campos Racing Driver van FIA Formula 2): “Ik kijk ernaar uit om terug te zijn in Abu Dhabi. Vorig jaar waren het de eerste races met het team, dus ik kijk ernaar uit om het seizoen hier af te sluiten. Yas Marina is een circuit dat ik redelijk goed ken en ik zal er alles aan doen om dit weekend mooie resultaten te behalen.”