DAMS beleefde lastig Formule 2 weekend in Azerbeidzjan

2021 FIA Formula2 DAMS

DAMS scoorde punten met Marcus Armstrong in Sprint Race 1 in Azerbeidzjan en behaalde de zevende plaats in de straten van Bakoe tijdens ronde 3 van het FIA Formule 2-kampioenschap 2021. Het Ferrari Driver Academy-lid toonde het hele weekend tempo, maar was ongelukkig betrokken bij incidenten in Sprint Race 2 en de Hoofdrace terwijl hij in de punten liep.

Na zijn podiumplaats tijdens het laatste evenement in Monaco, kon Roy Nissany zich niet kwalificeren na een crash in de vrije training, maar kwam hij van zijn startplaats naar voren met sterke ritten in Sprint Race 1 en de hoofdrace.

Marcus Armsrong: “We verlaten Bakoe teleurgesteld, maar er zijn zeker enkele positieve punten om mee te nemen. We hadden een sterk tempo in de training en behaalden onze beste kwalificatie van het seizoen voordat we punten pakten in Sprint Race 1. In de tweede race van zaterdag liepen we goed, maar ik maakte een fout en eindigde in de muur. We hadden een goede start in de hoofdrace en pakten een plaats in bocht 1, maar we werden geraakt in bocht 3 en moesten stoppen. Het is erg frustrerend, maar we moeten de positieve dingen pakken en sterker terugkomen.”

Roy Nissany: “Het was een heel frustrerend weekend voor mij. We hadden een goed tempo in het eerste deel van de vrije training, maar ik maakte een fout tegen het einde en kreeg een vervelend ongeluk. Het team werkte hard aan de auto, maar kon hem niet op tijd repareren voor de kwalificatie, waardoor ik achteraan moest starten in Sprint Race 1 en de Hoofdrace. We zijn erin geslaagd om in die races omhoog te komen, maar het is moeilijk om punten te scoren na het missen van de kwalificatie. Een weekend om snel te vergeten, maar we hebben dit seizoen nog veel meer kansen om het goed te maken.”