FIA Formula 2 maakt zich op voor raceweekend in Italië

2021 FIA Formula2 Prema

Het FIA Formule 2-kampioenschap is dit weekend terug in Monza en sluit de lange zomervakantie af met een cruciale ronde ter ondersteuning van de Formule 1 Grand Prix van Italië. PREMA Racing zal op de monumentale hogesnelheidslocatie in de rij staan ​​met zijn kampioenswedstrijd van Oscar Piastri en Robert Shwartzman.

De 20-jarige Australische coureur was een van de helderste onthullingen van 2021, met één overwinning in de openingsronde in Sakhir en podia in alle tot nu toe gehouden hoofdraces. Piastri, die de Alpine Academy vertegenwoordigt, leidt momenteel het coureurskampioenschap en hoopt zijn positieve trend door te voeren naar de snelle racebaan van 5,8 kilometer.

Shwartzman zette een briljante reeks neer in de laatste paar evenementen met één overwinning in elk en staat nu derde in de achtervolging van zijn teamgenoot. De 21-jarige Rus, vertegenwoordiger van de Ferrari Driver Academy, behaalde gedurende zijn hele carrière positieve resultaten bij Monza. Hij zal proberen het momentum te benutten met een gedurfd statement voor de tifosi-menigte die zo’n grote indruk maakt op de thuisbasis van Ferrari en PREMA.

Rene Rosin – Teambaas
“We stellen ons op in Monza om ons positieve momentum vast te houden en mogelijk wat grip te krijgen voor het laatste deel van het jaar. Normaal gesproken is er al weinig ruimte voor fouten in deze serie, maar naarmate het seizoen vordert, worden de kansen om te herstellen van elke potentiële problemen worden steeds minder. We zijn zeer vastbesloten om door te gaan met het werk. We zijn ons bewust van ons potentieel, aangezien we het kampioenschap leiden en twee bewezen winnaars achter het stuur hebben, maar de aanpak zal net zo gefocust moeten zijn als altijd om onze prestaties en resultaten te maximaliseren.”

Weekend Timetable

Friday, September 10th, 2021
11:20 – Free Practice
16:50 – Qualifying

Saturday, September 11th, 2021
08:50 – Race 1
14:45 – Race 2

Sunday, September 12th, 2021
10:25 – Race 3