Oscar Piastri op podium na P3 feature-race Formule 2 weekend op Silverstone

F2 2021 Prema Oscar Piastri Silverstone

PREMA Racing eindigde zijn reis naar Groot-Brittannië vandaag met een derde plaats op Silverstone, toen Oscar Piastri een zwaarbevochten podium opeiste in de laatste race van het FIA Formule 2-weekend.

Piastri had niet de gemakkelijkste start vanaf pole, maar hield contact in de openingsstint. Direct na de pitstop zakte hij naar P3 terwijl hij worstelde om het tempo vast te houden toen zijn banden slechter werden. Na een lange run achter een auto die nog moest gaan pitsen, verdedigde hij scherp voor de derde plaats en kon hij uiteindelijk vieren op het podium, hoewel de leiders op dat moment buiten bereik waren.

Race 1-winnaar Robert Shwartzman behaalde nog een puntenfinish op P5, twee posities hoger dan zijn startplek. De Rus ondervond ook een gebrek aan tempo en bandenproblemen, maar maximaliseerde zijn resultaat om goede punten te scoren.

Piastri verlaat Silverstone en leidt het kampioenschap, met Shwartzman niet al te ver op de derde plaats. Aan de andere kant behoudt PREMA Racing een voorsprong van 37 punten op zijn naaste concurrent in het teamklassement.

Robert Shwartzman: “We hebben het Silverstone-weekend afgesloten met het verzamelen van een aantal goede punten. We zijn verbeterd ten opzichte van vorig jaar, we hebben het verlies dat we in de kwalificatie hadden gemaximaliseerd en vandaag denk ik dat we alles hebben gedaan wat we konden met P5. We worstelden met het tempo en ik denk dat Oscar hetzelfde had. probleem. De start was echt goed en ik won twee posities in de eerste ronde. Vanaf het begin had ik echter geen tempo en ik worstelde met de banden, ik had weinig grip en tractie. We gingen zo snel mogelijk naar de pits om verwijder de optieset en kijk of we de primes konden verbeteren. Daarna probeerde ik het tempo vast te houden, maar al snel verloor ik weer grip op de banden. Vanaf dat moment was het rijden om te overleven, altijd op het randje. Ik hield de pak en er stond veel druk op me, maar we zijn er uiteindelijk in geslaagd om het naar P5 te brengen. We moeten begrijpen wat het probleem was met de banden en het gebrek aan tempo. We zullen daaraan werken om ons voor te bereiden op Monza, laten we hopen voor een goed weekend daar!”

Oscar Piastri: “We kregen P3 in de hoofdrace, wat een moeilijke was. Helaas hadden we gewoon niet hetzelfde tempo als gisteren. Toen we Nannini in het midden van de race inhaalden, hadden we niet het tempo om passeer hem, wat verrassend en nogal teleurstellend was. Zelfs daarna stelden de laatste ronden mijn defensieve vaardigheden op de proef. We scoorden nog steeds solide punten, liepen weg met een nieuwe trofee en de leiding in het kampioenschap, dus over het algemeen was het een geweldig weekend. Niet de manier waarop we het wilden beëindigen, maar we hebben goed laten zien waartoe we echt in staat zijn, en ik wil het team bedanken voor al hun werk.”