Zwaar weekend voor Formule 2 team van Campos Racing op Silverstone

F2 2021 Campos Racing Silverstone

De Britse Grand Prix bracht opnieuw een spannend maar zwaar weekend van FIA Formule 2-actie voor Campos Racing. Ondanks dat noch Ralph Boschung noch Matteo Nannini de punten konden halen, was hun tempo gedurende het weekend veelbelovend voor de komende evenementen op de kalender.

De absoluut belangrijkste sessie op Silverstone was de kwalificatie. Op vrijdagochtend reden Boschung en Nannini competitieve rondetijden in de vrije training, maar ze konden het niet vertalen naar een toppositie in de kwalificatie vanwege een rode vlag met nog drie minuten te gaan toen Boschung en Nannini groene sectoren op de schermen plaatsten. Het seizoen werd nooit meer hervat en de Zwitserse coureur moest vanaf de 15e plaats starten met een beste ronde van 1m40.915s naast Nannini, die een ronde van 1m41.050s neerzette.

De eerste sprintrace van 21 ronden vond plaats op zondagochtend en werd ontsierd door drie safety car-periodes vanwege Guanyu Zhou, Alessio Deledda en Guilherme Samaia die in verschillende fasen van de race uitstaken. Silverstone is altijd een lastige plek om in te halen, maar Boschung slaagde er toch in om wat plaatsen te veroveren en pakte de geblokte vlag als 14e voor Nannini, die voor een set nieuwe banden had gepitt toen de laatste safety car uitkwam.

In de middag kwam er abrupt een einde aan de race van Boschung nadat hij de controle over zijn door Campos Racing gerunde Dallara F2-auto verloor en Deledda crashte tegen hem en de Zwitserse coureur moest zich terugtrekken uit de tweede sprintrace. Nannini voerde levendige gevechten tijdens de race en kwam als veertiende over de finish.

De hoofdrace van zondag had een vergelijkbaar resultaat voor beide coureurs. Boschung maakte zijn eerste stint op het zachtere samengestelde rubber terwijl zijn Italiaanse teamgenoot de harde band koos. Boschung behaalde twee plaatsen toen de lichten uitgingen en hij ging na zes ronden de pits in om een ​​stint van 23 ronden te maken op de harde compound. Daarentegen bestond Nannini’s eerste stint uit 24 ronden en de Italiaan reed op de vijfde plaats voordat hij zijn verplichte pitstop maakte. Aan het einde eindigde Boschung als 14e met Nannini op vier plaatsen op drift.

De FIA ​​Formula 2 neemt nu een lange zomervakantie na de hervatting in Monza’s Temple of Speed ​​op 10-12 september.