Dino Beganovic maakt opstap naar FIA Formula 3 met PREMA

2022 FIA Formula 3 Championship PREMA Dino Beganovic

PREMA Racing is verheugd aan te kondigen Dino Beganovic zal promoveren naar het FIA Formula 3 Championship met het team in 2023. Beganovic werd kampioen van het 2022 Formula Regional European Championship by Alpine seizoen 2022 een week geleden.

PREMA pakt titel Formula Regional European Championship.

De 18-jarige Zweed, die al jarenlang lid is van de Ferrari Driver Academy, begon zijn carrière bij PREMA in 2020 en bewees al snel competitief in de Formule 4. Voor 2021 verhuisde hij naar het zeer competitieve Formula Regional European Championship by Alpine, waar hij zijn eerste podium opeiste in zijn eerste seizoen.

Voor 2022 bleef hij in het FRECA-kampioenschap en kwam al snel naar voren als een leidende kanshebber, won drie races in de eerste drie evenementen en voegde er later in het seizoen een vierde aan toe. Dankzij zijn uitstekende prestaties en consistentie kon hij uiteindelijk de titel behalen aan het einde van race 1 van de seriefinale in Mugello.

Beganovic reed al met een PREMA-geprepareerde FIA ​​Formule 3-auto in de collectieve test na het seizoen in Jerez de la Frontera.

2022 FIA Formula 3 Championship PREMA Dino Beganovic

Rene Rosin – Teambaas
“We werken al sinds het begin van zijn carrière met Dino en we zijn verheugd om door te gaan in 2023. We hebben de Formule 4 en de Formule Regional samen doorgemaakt met steeds indrukwekkendere resultaten, en zijn huidige voorsprong in het kampioenschap in FRECA laat zien hoe competent en uitstekend hij is geworden als chauffeur. Het seizoen 2023 zal een belangrijke stap zijn in het vormgeven van de rest van zijn carrière. We zijn bereid om Dino vanaf het begin te ondersteunen bij het maken van een positieve impact, en we zullen de hele wintermaanden zo hard mogelijk werken.”

Dino Beganovic
“Ik ben enorm blij om met PREMA, mijn team, te racen in het FIA Formule 3-kampioenschap van 2023. Het wordt ons vierde jaar samen en ik ben erg trots om samen te blijven werken. PREMA heeft een geweldige geschiedenis in de Formule 3 en won daar minstens één kampioenschap per jaar. Ik denk dat het zeker een stap in de goede richting is voor mijn toekomst en voor het team, aangezien we al heel lang samenwerken. Testen in Jerez heeft ons in een goede positie gebracht met de voorbereidingen voor volgend jaar, en daar willen we vanaf blijven.”