PREMA begint aan FIA F3 test met volle line-up op Jerez

2022 Prema Fia Formula 3 Jerez test preview

PREMA Racing zal deze week in Jerez de la Frontera weer de baan op met zijn FIA Formula 3 Championship-operatie. Na het winnen van de 2022-teamtitel slechts een paar dagen geleden in Monza, begint de Italiaanse ploeg al aan de voorbereidingen voor 2023 tijdens de collectieve postseason-test van de serie.

De line-up zal drie veelbelovende prospects bevatten, en twee van hen zullen afkomstig zijn uit de PREMA-stal. Paul Aron keert terug naar de FIA ​​F3-cockpit na zijn eerste testervaring vorig jaar. De 18-jarige Est maakte in 2019 zijn autoracedebuut bij PREMA en doet nu mee aan het Formula Regional European Championship by Alpine, waar hij dit seizoen vier overwinningen behaalde.

2022 Prema Fia Formula 3

Hij wordt vergezeld door zijn FRECA-teamgenoot Dino Beganovic, die momenteel het Europees kampioenschap leidt voorafgaand aan de twee laatste rondes van het seizoen. De 18-jarige Zweed, die ook zijn carrière begon bij PREMA, heeft tot nu toe vijf overwinningen en 12 podiumplaatsen op zijn naam staan ​​en kijkt, net als Aron, uit naar een volgende stap voor 2023.

De nieuwste toevoeging aan de PREMA-stal is Zak O’Sullivan, die net zijn eerste FIA ​​Formule 3-seizoen heeft voltooid. De 17-jarige Britse racer maakte de sprong naar de F3 nadat hij het GB3-kampioenschap 2021 won en als tweede eindigde in het 2020 Britse F4-kampioenschap. In zijn eerste Formule 3-seizoen behaalde hij twee podiumplaatsen. Het team is verheugd hem te verwelkomen terwijl hij werkt aan zijn tweede jaar in de serie.

Paul Aron
“Super blij en trots om aan te kondigen dat ik zal deelnemen aan de F3-test na het seizoen met PREMA. Ze hebben zichzelf jaar na jaar bewezen als een team en ik ben blij dat ik met de besten kan leren. Het zal belangrijk zijn om samen te komen zoveel mogelijk info en kennis tijdens de 3-daagse Jerez test.”

Dino Beganovic
“Ik ben erg blij om deel te nemen aan de F3-test, vooral met het PREMA-team, aangezien ik nu drie jaar bij hen ben. Ik kan niet wachten om voor de eerste keer in een Formule 3-auto te rijden. We zullen een flink aantal dagen hebben om rijden, weer wennen aan het team en een voorproefje hebben van wat er in de toekomst zou kunnen komen.”

Zak O’Sullivan
“Ik ben opgewonden om de F3-test na het seizoen in Jerez te doen met PREMA. Het zal een beetje een nieuwe omgeving voor me zijn. Ik kijk ernaar uit om te beginnen en hopelijk kunnen we drie goede dagen hebben.”