Bijna perfect F4 weekend voor Alex Dunne op Brands Hatch

2022 ROKiT F4 British Championship Alex Dunne, Hitech Ebrey Photography
2022 ROKiT F4 British Championship certified by FIA. Donington Park, 23rd April 2022. Alex Dunne, Hitech GP - British F4 Tatuus T-421

Na een bijna perfect weekend in het ROKiT F4 British Championship, gecertificeerd door de FIA ​​in Donington Park, arriveert Alex Dunne op Brands Hatch met een voorsprong van 37 punten en als de favoriet in het begin van het kampioenschap. Maar hij zal op zijn hoede moeten zijn voor het achtervolgende peloton…

Ondanks dat het 16-jarige Ierse talent pas in de dagen voorafgaand aan de seizoensopener zijn plaats bij Hitech GP bevestigde, was hij in uitstekende vorm op de East Midlands-locatie en claimde hij een hattrick van podiumplaatsen, waaronder twee overwinningen, om neer te leggen een markering voor de rest van het veld.

2022 ROKiT F4 British Championship Ebrey Photography
2022 ROKiT F4 British Championship certified by FIA. Donington Park, 23rd April 2022. Oliver Gray – British F4Carlin British F4

Zijn naaste uitdagers, Carlin’s Oliver Gray en Argenti’s Aiden Neate, genoten allebei van een met zilver beladen start van hun eigen respectievelijke campagnes, maar een botsing tussen het paar op Redgate in de reverse grid-wedstrijd verloor hen cruciaal vroeg terrein in de titelrace. Slechts drie punten scheiden hen op de tweede en derde plaats, met een vergelijkbare marge terug naar de als vierde geplaatste Ugo Ugochuwku (Carlin).

McLaren junior Ugochuwku verlichtte de timesheets tijdens de kwalificatie op Donington en was de enige man die Dunne versloeg in een tempo van één ronde, waarbij hij de inaugurele Omologato Pole Position met slechts 0,02 seconden innam. Hij zette dat de volgende dag om in een maidenpodium en ziet eruit als ‘een om naar te kijken’ naarmate het seizoen – en zijn ervaring – zich ontwikkelt.

Dunne’s twee triomfen boekten een overwinning op de reverse grid voor Georgi Dimitrov, de JHR-racer die weerstand bood aan de druk van teamgenoot Joseph Loake om een ​​vierde carrièreoverwinning te behalen in de reverse grid-wedstrijd. Het paar staat vijfde en zevende in het klassement, gedeeld door Eduardo Coseteng (Hitech), die ongetwijfeld het tempo had om verderop in het veld de strijd aan te gaan in Donington, maar toch met drie solide punten eindigde.

Edward Pearson leidt Michael Shin in een volledig virtuoze strijd om de achtste plaats, met Mercedes-junior Daniel Guinchard (Argenti) die de top tien completeert.

De strijd om elk punt is tot nu toe hard gevochten in de FIA ​​Formule 4-serie van Groot-Brittannië, met als resultaat vijf auto’s: Joel Pearson van Chris Dittmann Racing, Oliver Stewart (Hitech), Noah Lisle (JHR), Adam Fitzgerald (Argenti) en Daniel Mavlyutov (Hitech) staat op slechts twee punten in het klassement.

2022 ROKiT F4 British Championship Ebrey Photography
2022 ROKiT F4 British Championship certified by FIA. Donington Park, 24th April 2022. Joel Pearson, Chris Dittmann Racing Tatuus T-421

Dit weekend markeert ook het debuut van Louis Sharp, de Carlin-racer die eindelijk oud genoeg is om deel te nemen aan een raceweekend. Sharp, gesteund door Rodin Cars als landgenoot en F2-ster Liam Lawson, was snel in het testen en zal proberen om van start te gaan en de verloren tijd in te halen.

Twee oefensessies op vrijdag beginnen de actie rond het 1,2-mijls Indy-circuit om respectievelijk 12:05 en 17:20 (BST), voor een uiterst belangrijke kwalificatiesessie om 09:00 op zaterdagochtend.

Het is dan race-actie tot het einde van het programma, met twee races op zaterdagmiddag (13:25 en 17:10), waarvan de tweede de gedeeltelijk omgekeerde startopstelling heeft.

De live, op ITV uitgezonden finale van zondag rondt de actie af, die gepland staat om 13:20 uur.

images credit Jakob Ebrey Photography