Campos Racing begint een nieuw tijdperk met het debuut van Formule 4 Spanje op Spa

2021 Spanish F4 Campos

De Spaanse ploeg zal Tatuus-Abarth-machines betreden voor Sebastian Øgaard, Pepe Martí, Álex García en Oleksandr Partyshev

Campos Racing is klaar om dit weekend het Formule 4-kampioenschap van Spanje in 2021 af te trappen op Spa-Francorchamps. Het in Alzira gevestigde team maakt zijn debuut in de serie als een uitbreiding van zijn raceprogramma’s en versterkt zijn positie als een belangrijk team op de eenzittersladder richting Formule 1.

De seizoensopener vindt plaats op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps en het Formule 4-kampioenschap van Spanje zal een officiële ondersteuningsreeks zijn van het gordijnverhoger-evenement van het FIA World Endurance Championship. Daarom zal het ook wereldwijde media-aandacht garanderen.

Campos Racing maakt deel uit van het vierkoppige team bestaande uit Sebastian Øgaard, Pepe Martí, Álex García en Oleksandr Partyshev. Een paar dagen geleden vond er een collectieve testsessie plaats op Spa-Francorchamps waarbij de coureurs van Campos Racing een extreem competitief tempo lieten zien, zowel in de kwalificatie als in racesimulaties. Bovendien konden ze testen uitvoeren in droge en natte omstandigheden, en gezien het onvoorspelbare weer zou dit een belangrijke rol kunnen spelen tijdens het weekend.

Een ongelooflijke recordbrekende deelnemerslijst met 28 wagens zal dit weekend op de startgrid verschijnen.

Donderdag worden twee vrije trainingen gehouden voorafgaand aan de kwalificatie, die om 17.15 uur zal plaatsvinden. Vrijdag zijn er om 13.15 en 17.25 uur de eerste twee races, elk bestaande uit 25 minuten plus een ronde. De derde en laatste race staat op zaterdag om 10.00 uur op het programma en bestaat uit 18 minuten plus een ronde. Alle tijden CET.
De races worden live gestreamd op het YouTube-kanaal van F4 Spanje.