Campos Racing klaar voor derde ronde F4 Spain Championship tijdens in thuisrace

F4 Spanje Campos Spanish Championship

Campos Racing en zijn leger met vijf wagens in het F4 Spain Championship zijn klaar voor de derde ronde van het seizoen 2022, een zeer speciale afspraak op de kalender aangezien deze zal plaatsvinden in Cheste, slechts een paar kilometer verwijderd van de faciliteiten van Campos Racing.

De Spaanse ploeg verwacht dezelfde winnende reeks voort te zetten die we al in de Algarve en Jerez hebben gezien. Op dit moment hebben Campos Racing en hun coureurs zichzelf getransformeerd tot de dominante kracht door vier van de zes races te winnen in hun met halo geschoeide Tatuus T-021-auto’s. De door Campos Racing ingeschreven eenzitters worden bestuurd door Nikola Tsolov, Hugh Barter, Georg Kelstrup, Filip Jenić en de nieuwe aanwinst van de Portugese coureur Manuel Espirito Santo.

F4 Spanje Campos Spanish Championship

Tsolov nam de leiding in het rijderskampioenschap in Jerez na twee races in Jerez te hebben gewonnen en als tweede te eindigen in de derde. De “Bulgaarse leeuw” claimde zijn eerste overwinning in de Algarve en staat eerste in het klassement met 95 punten. De Japans-Australische Barter staat op de derde plaats met 65 punten met twee podiumplaatsen, waaronder een triomf bij het gordijn-raiser-evenement.

De Deense Kelstrup is een andere coureur die regelmatig op het podium strijdt, aangezien hij zijn beste seizoensresultaat tot nu toe in Jerez behaalde door op de tweede plaats te eindigen. Kelstrup staat momenteel op de vijfde plaats. De Serviër Jenić rondt de uitstekende vorm van Campos Racing af in het eerste deel van het seizoen, aangezien hij al als tweede op het podium betrad. De Portugees Espirito Santo zal een andere waardevolle toevoeging zijn aan de F4 Spain-haan, aangezien hij een zeer jonge getalenteerde Portugese coureur is.

Zoals hierboven vermeld staat Campos Racing ook eerste in het teamsklassement met 165 punten.

Valencia is een typisch Mickey Mouse circuit met snelle opeenvolging van bochten. Het heeft een niet bijzonder lang recht stuk en de startpositie speelt meestal een belangrijke factor, aangezien inhaalmanoeuvres niet erg gebruikelijk zijn, gezien de gelijke prestaties in de F4 met 20 coureurs die minder dan een seconde van elkaar gescheiden zijn.

Het tijdschema heeft twee vrije trainingen van 40 minuten gepland op zaterdagochtend, waarbij Q1 om 14.45 uur plaatsvindt. Race 1, bestaande uit 25 minuten + 1 ronde, staat om 16.55 uur op het programma. Op zondag gaan de coureurs om 09.00 uur de baan op voor Q2 met de resterende twee races om 11.15 (18 minuten + 1 ronde) en 14.45 (25 minuten + 1 ronde). Alle tijden zijn CET. Race-actie wordt live uitgezonden op het F4 Spain-kanaal op YouTube.

Adrián Campos (Teambaas van Campos Racing): “We gaan naar Valencia voor de derde ronde van het seizoen, wat een speciale afspraak is omdat het onze thuisronde op de kalender markeert. Het seizoen 2022 levert tot nu toe uitstekende resultaten op. Maar we zijn ambitieus en ons doel is om dezelfde geweldige trend voort te zetten. Als je thuis racet, voor je publiek en fans, geeft dat altijd extra moraal. We willen onze coureurs dus steeds vaker op het podium zien stappen.”

Nikola Tsolov (Campos Racing-coureur van F4 Spanje): “Ik ben erg blij om dit weekend in Valencia te racen, aangezien het een thuisrace voor het team is. We zagen er goed uit tijdens het testen, dus onze verwachtingen zouden hoog moeten zijn.”