Zwitsers talent Joshua Dufek voegt zich in 2021 bij het F4-team van VAR

2021 Spaninish F4 VAR

Van Amersfoort Racing maakt de ondertekening van Joshua Dufek bekend. Dufek racet onder de Zwitserse vlag en sluit zich aan bij VAR voor wat zijn tweede jaar in de Formule 4 is, na zijn debuut in de Spaanse F4-serie vorig jaar.

De 16-jarige, in Londen geboren Dufek werkt samen met VAR na een solide debuut in het Spaanse F4-kampioenschap. Josh maakte in 2020 de sprong naar F4 na een veelbelovende carrière in de karting. Als 8-jarige won hij in zijn debuutseizoen zowel de Zwitserse Nationale Mini Kart als het Vega Trofeo-kampioenschap. Vanaf dat moment claimde hij vele successen en klom hij gestaag op in de ranglijst om zich bij het Sauber Karting Team aan te sluiten in 2019. Als onderdeel van het Junior-programma van Sauber eindigde Joshua als 5e in het Italiaanse kampioenschap en claimde hij een respectabele 9e positie in de WSK Euro Series OK. Hij maakte verder indruk door de snelste kwalificatietijd neer te zetten en een hitteoverwinning tijdens het CIK-FIA Wereldkampioenschap 2019.

2021 Spaninish F4 VAR

Dufeks introductie in het Formule 4-racen in 2020 was een succesvolle. Veertien top-5-finishes, waarvan drie derde en vier tweede plaats hem op P4 in het algemeen klassement plaatsten, slechts 1 punt achter zijn concurrent op de derde plaats. Vandaag is hij klaar om over te stappen naar de meest uitdagende F4-competities op de racekalender; het Duitse en Italiaanse F4-kampioenschap.

Joshua begrijpt de uitdaging die voor hem ligt; “Mijn eerste jaar in F4 was erg spannend. Het is zo’n andere omgeving dan karten, maar ik kon me snel aanpassen. Naast het grootste verschil, dat uiteraard de auto is, hou ik echt van de interactie die nodig is met ingenieurs en monteurs. 2021 wordt een enorme uitdaging, maar ik voel me goed over het kampioenschap. Ik werk samen met VAR, misschien wel het beste Formule 4-team dat er is. Ze hebben me heel hartelijk ontvangen en ik voel me nu al thuis, wat volgens mij essentieel is! Ik weet dat het komende seizoen hard werken zal zijn, maar met de houding en toewijding van het team om de best mogelijke prestaties neer te zetten, voel ik me niets minder dan zelfverzekerd! ” Dufek grappen; “Moet ik vermelden dat ik heel graag het seizoen wil beginnen, want dat ben ik natuurlijk heel erg!”

In 2021 zal Dufek deelnemen aan het volledige Italiaanse F4-kampioenschap, plus een aantal geselecteerde ronden van het ADAC Duitse F4-kampioenschap. “Zowel de Italiaanse als de Duitse F4-serie hebben de reputatie opgebouwd de meest competitieve starterserie in de Formule Racing te zijn. Dit gecombineerde programma vormt dan ook de perfecte opstap voor Josh. ” Zegt Rob Niessink, CEO van Van Amersfoort Racing. Niessink gaat verder; “Het is geweldig om hem aan boord te hebben. Hij is een zeer gretige jongeman die precies weet wat hij wil, en nog belangrijker, wat er moet gebeuren om daar te komen. Hij presteerde vorig jaar goed op het gebied van talent en snelheid, maar ook op het gebied van consistentie. Vooral in F4 is het belangrijk om de juiste balans te vinden, iets waar Josh niet echt een probleem mee lijkt te hebben! De eerste pre-season test is afgelopen en heeft duidelijk laten zien dat hij klaar is om het seizoen van start te laten gaan! ”

Het Italiaanse F4-kampioenschap van 2021 telt 7 race-evenementen met elk 3 races. De eerste ronde, gepland voor half mei, vindt plaats op Franse bodem op het circuit van Paul Ricard. De volgende drie rondes worden georganiseerd door Italië; Misano begin juni, twee weken later gevolgd door Vallelunga. Ronde vier vindt plaats in het historische Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, Imola. Hierna steekt het team de Oostenrijkse grens over voor ronde 5 op de Red Bull Ring. De voorlaatste ronde is gepland in Italië, begin oktober op het circuit van Mugello. De seizoensfinale wordt georganiseerd door het circuit van Monza, liefkozend bekend als de Cathedral of Speed.

Het ADAC Duitse F4-kampioenschap 2021 bevat ook 7 ronden met elk 3 races. Start van het seizoen vindt plaats in de Motorsport Arena Oschersleben. Voor de tweede ronde steekt het team de grens over om deel te nemen aan de Red Bull Ring in Oostenrijk. De derde ronde vindt begin juli plaats in de Nederlandse duinen van Zandvoort, gevolgd door de Nürburgring en Lausitzring voor respectievelijk ronde 4 en 5. De zesde en voorlaatste ronde wordt georganiseerd door de Sachsenring, gevolgd door de seizoensfinale die aan het einde van Oktober op de Hockenheimring.