Deens talent Georg Kelstrup naar Formula 4 Spain kampioenschap 2022

2022 Formula4 Spain Campos Georg Kelstrup

Campos Racing is verheugd om aan te kondigen dat Georg Kelstrup zich zal voegen bij de line-up voor het team in het 2022 Formula 4 Spain kampioenschap. Kelstrup zal een nieuwe Tatuus T-021-auto besturen om te strijden in de zwaar bevochten Formule 4-raceserie.

De 17-jarige coureur uit Denemarken heeft een sterke kartcarrière achter de rug voordat hij vorig jaar zijn eenzitterdebuut maakte. Kelstrup nam deel aan het F4 Spain Championship en behaalde een eerste overwinning en twee podiumplaatsen gedurende het seizoen 2021.

Kelstrup en de eerder aangekondigde Serviër Filip Jenić zijn twee jonge maar ervaren coureurs en ze zullen bieden voor de felbegeerde F4 Spanje-titel. Het F4 Spanje-seizoen 2022 begint op het Algarve International Circuit op 30 april-1 mei ter ondersteuning van de DTM. Andere zes evenementen vinden plaats in Jerez (28-29 mei), Cheste (11-12 juni), Spa-Francorchamps (8-9 juli), Motorland (3-4 september), Navarra (1-2 oktober) en Barcelona (12-13 nov).

Verdere aankondigingen over Campos Racing’s F4 Spain-coureursopstelling zullen in de komende weken worden gedaan.

Adrián Campos (Sportief directeur van Campos Racing): “We zijn verheugd dat we de kans krijgen om gedurende het seizoen 2022 F4 Spain Championship met Georg samen te werken. Hij bewees vorig jaar al een enorm getalenteerd coureur te zijn en we werken onrustig samen tot in de kleinste details. We verwachten een sterk pakket te hebben om dit seizoen mooie resultaten neer te zetten.”

Georg Kelstrup (Campos Racing-coureur van Formule 4 Spanje): “Ik ben super blij dat ik dit jaar coureur ben bij Campos Racing. Het is een heel hardwerkend en goed functionerend team en ik denk dat we samen geweldige dingen kunnen bereiken, ik kan niet wachten om erachter te komen!”