Drievoudige zege voor PREMA Racing en Antonelli in Formule 4

2022 Formula 4 Italian Prema Mugello

PREMA Racing sloot zijn fenomenale Formule 4-seizoen van 2022 af in Mugello, de thuisbasis van de finale van het Italiaanse Formule 4-kampioenschap van 2022. Nadat het Italiaanse team in de vorige ronde in Monza de teamtitel had veiliggesteld, vierde het Italiaanse team Andrea Kimi Antonelli, die een ongelooflijke drievoudige overwinning boekte en wiskundig de titel in Race 1 behaalde.

De Italiaan was uitstekend: na het veiligstellen van een dubbele pole in de kwalificatie, maar zelfs verbeterd in de race, leidde hij alle ronden om drie overwinningen te behalen. Zijn totaal voor het Italiaanse seizoen was een record van 13 overwinningen, en hij bracht ook de rookie-titel mee naar huis. Een week geleden had hij op de Nürburgring de Duitse F4-titel veilig gesteld.

2022 Formula 4 Italian Prema Mugello

Rafael Camâra eindigde als derde in punten met twee polen en twee algemene overwinningen op zijn naam staan. De Braziliaanse coureur stond in de rij voor een mogelijke strijd om de overwinning in race 3, toen hij vanaf pole startte, maar in de eerste bocht uit de strijd crashte. Camara behaalde ook nog een podium, zijn tiende van het jaar, met P3 in race 2.

Het was echter Race 3 die PREMA het meeste zilverwerk en een hattrick opleverde om het seizoen in stijl af te sluiten. De Amerikaan Ugo Ugochukwu won een race lang gevecht met teamgenoot Charlie Wurz om P2 te pakken, terwijl de Oostenrijker zijn briljante tempo bevestigde met de derde plaats na het scoren van punten in Race 1 en twee. Wurz eindigde als vierde in het kampioenschap voor James Wharton. De Australiër had een ongelukkig weekend, maar maakte een geweldige rebound op de twee races van zondag, vooral in Race 3, waar hij van P14 naar de vijfde plaats ging.

De Deense racer Conrad Laursen had een zwaar weekend, met DNF’s in Race 1 en Race 3, terwijl een moeilijke kwalificatierun zijn inspanningen in gevaar bracht, wat resulteerde in P22 in Race 2.

2022 Formula 4 Italian Prema Mugello

UGO UGOCHUKWU
“Het laatste deel van het seizoen met het team was behoorlijk positief en ik heb er echt van genoten. Meteen toen ik bij het team kwam, voelde ik me heel goed en ze stelden me erg op mijn gemak. Ik heb het gevoel dat ik de race ben verbeterd per race. Hier in Mugello hebben we het hele weekend een aantal goede stappen gezet en in mijn tweede weekend in het Italiaanse kampioenschap behaalde ik opnieuw een podium. Ik wil PREMA bedanken voor het welkom voelen. Ik heb het gevoel dat ik veel heb gewonnen ervaring, en ik kijk uit naar wat komen gaat.”

CHARLIE WURZ
“We hadden een goed weekend met positieve resultaten en verzekerden P4 in het kampioenschap. Ik denk dat we daar blij mee kunnen zijn. Ik wou dat we een betere start van het seizoen hadden, want in de laatste twee races, toen we de setup aanpasten, vonden we veel meer tempo en we hebben een overwinning, een poleposition en veel podiumplaatsen behaald. Ik ben nog steeds erg blij, en een grote dank gaat uit naar het team, ze zijn het hele jaar zo sterk geweest in de VAE, de Italiaan en de Duitse kampioenschappen. Mijn teamgenoten waren ook sterk, dus het was geweldig om ze te vergelijken en met hen te racen. Het hele team is zo gemotiveerd en ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik dit jaar met hen heb geracet.”

ANDREA KIMI ANTONELLI
“Ik ben enorm blij, hoewel ik me eerlijk gezegd nog steeds niet volledig heb gerealiseerd dat ik de titel heb gewonnen! Het is een geweldig en intens seizoen geweest. Het begon niet perfect, maar we hebben heel hard gewerkt en zijn erin geslaagd om te herstellen. Het kampioenschap winnen met zo’n geweldig weekend is nog meer de moeite waard. Zonder PREMA, Mercedes, mijn sponsors, mijn familie en ACI Sport zou ik hier niet zijn, dus ik wil ze echt bedanken. Ze hebben me in het verleden gesteund, en ze blijven me steunen.”

JAMES WHARTON
“Ik denk dat er dit jaar wat ups en downs zijn geweest, ik had een paar rookie-overwinningen en ook een paar podiumplaatsen. Over het algemeen was het een goed seizoen, misschien niet precies wat ik wilde, met een aantal slechte resultaten en ongelukkige situaties waarin ik betrokken was. Ik ben gelukkig, maar ik wil meer, en ik kijk uit naar de volgende kansen die er zijn.”