Fortec Motorsport met Marcos Flack naar Silverstone

2022 ROKiT British F4 ChampionshipFortec Motorsport Silverstone

Fortec Motorsport heeft een late toevoeging aan zijn coureurs-line-up voor het ROKiT British F4-kampioenschap van dit weekend, gecertificeerd door de FIA-bijeenkomst op Silverstone, door aan te kondigen dat Marcos Flack zich bij het team zal voegen.

Flack is geen onbekende in de Britse FIA ​​Formula 4-serie, nadat hij in 2021 in de categorie was afgestudeerd voor zijn eenzitterdebuut van karting. De 16-jarige vestigde zich al snel als koploper, inclusief podia in Snetterton, Croft en Silverstone.

2022 ROKiT British F4 ChampionshipFortec Motorsport Silverstone

De Australiër heeft dit seizoen een deelseizoen gereden in het GB3-kampioenschap, inclusief een doorbraakwinst op Silverstone in de zomer, plus optredens aan de staatskant in de Indy Pro 2000-serie en op het continent in de Italiaanse, Spaanse en Duitse F4-kampioenschappen .

Hij zal samenwerken met serie-nieuwkomer James Higgins bij het in Daventry gevestigde Fortec, die dit weekend op Silverstone [23-25 ​​sep] passend ook terugkeert naar ROKiT British F4 om ervaring op te doen voorafgaand aan een fulltime aanwezigheid op de grid in 2023.

“Ik kijk ernaar uit om terug te zijn in ROKiT British F4 en om samen te werken met Fortec Motorsport”, zei Flack.

2022 ROKiT British F4 ChampionshipFortec Motorsport Silverstone

“Het is een kampioenschap waar ik het afgelopen seizoen veel van heb geleerd, en ik heb ervaring met de nieuwe Gen-2-auto van racen in Italië en Duitsland dit jaar. Fortec is een geweldig team en ik heb altijd goed gelopen op Silverstone, dus de ingrediënten zijn er voor ons om een ​​goed weekend te hebben.”

Voor Oliver Dutton, Fortec’s teammanager, is de deal met Flack een kans voor het team om vanaf het begin vooraan mee te doen bij hun terugkeer in het kampioenschap.

“Marcos is een getalenteerde coureur en al een bewezen grootheid op zowel dit niveau als het niveau daarboven”, zegt Dutton. “Dus we maken ons geen zorgen dat hij het meeste uit de auto kan halen.

“Het is ook belangrijk voor de ontwikkeling van James om een ​​ervaren coureur naast zich te hebben, en de ervaring van Marcos zal even waardevol zijn voor ons team op het circuit als we ons programma voor volgend jaar beginnen. “We kijken ernaar uit om met hem samen te werken en dit weekend weer in de F4 te racen.”

images © Jakob Ebrey Photography