Gedurfde line-up voor PREMA in Italiaans F4 kampioenschap

2022 Italian Formula 4 Championship Prema Monza

PREMA Racing komt dit weekend terug naar Monza, want het team is klaar voor de voorlaatste ronde van het Italiaanse Formule 4-kampioenschap met een line-up van vijf auto’s.

Het doel is om een succesvol seizoen tot dusver voort te zetten met 11 overwinningen in de eerste zes ronden. Met hoge prestaties over de hele linie geniet PREMA van de uitdaging, aangezien de snelle Grand Prix-locatie veel variabelen heeft, zoals de hoge snelheden die vragen om intense slipstreaming, racecraft en baanpositionering

De 16-jarige Italiaan Andrea Kimi Antonelli loopt voorop in coureurs- en rookiepunten, die herstelde van een moeilijk openingsevenement om overwinningen te behalen in Misano, Spa, Vallelunga en Red Bull Ring en een grote indruk achterliet onder de regen van 2021 op Monza. Teamgenoot Rafael Camâra volgt hem in punten met twee overwinningen en verschillende podia op zijn naam, en de 17-jarige Braziliaan kijkt ernaar uit om een volledige uitdaging aan te gaan in de seriefinale in Mugello

2022 Italian Formula 4 Championship Prema Monza

Nadat ze hun eerste Europese Formule 4-overwinningen in het Duitse kampioenschap hebben behaald, streven James Wharton en Conrad Laursen ernaar om ook in Italië door te breken, net als Formule 4 VAE-kampioen Charlie Wurz, die dicht bij dezelfde prestatie kwam.

Na het veld te hebben gesplitst in heat races in Oostenrijk, zullen dit keer meer dan 40 auto’s samen strijden in Monza, wat voor nog meer opwinding zorgt voor zowel de fans als de coureurs.

Angelo Rosin – Teambaas
“Monza zal een geweldige uitdaging zijn. Als team is het een veeleisende inzet om zoveel auto’s te rijden, maar ik denk dat we in het vorige evenement hebben laten zien dat we de situatie aankunnen en al onze coureurs veel steun en potentieel kunnen bieden. Monza zal spannend zijn, met zijn typische, snelle lay-out en 40 nauw op elkaar afgestemde concurrenten tegelijkertijd op de baan. Vooral voor rookies zal het geen gemakkelijke taak zijn om de situatie te beheersen. We hebben echter het gevoel dat we hen helpen om bereid je voor op de situatie en hopelijk zijn er het hele weekend grote kansen voor hen allemaal. We leiden het kampioenschap met kansen om het dit weekend af te ronden en we zullen ons uiterste best doen om dat resultaat te behalen.”

Weekend Schema

Friday, November 7th, 2022
10:20 – Free Practice 1
13:00 – Free Practice 2

Saturday, November 8th, 2022
08:30 – Qualifying
15:10 – Race 1

Sunday, November 9th, 2022
09:10 – Race 2
17:10 – Race 3

Viaplay