Hamda Al Qubaisi pakt memorabel podium met Prema in Italiaanse F4 race Misano

F4 Italia Misno Hamda Al Qubaisi Prema

Het PREMA Powerteam beleefde een gedenkwaardige run in de tweede ronde van het Italiaanse Formule 4-kampioenschap van 2021 in Misano, aangezien de locatie aan de Adriatische Zee een perfect kader werd voor twee spectaculaire eerste resultaten.

In race 1 scoorde Hamda Al Qubaisi haar eerste podiumplaats in de serie. Na een goede start vanaf P5, behaalde de 18-jarige uit de Emirati twee plaatsen en verdedigde ze met succes haar positie over de hele afstand, waardoor ze de best eindigende vrouwelijke racer in de geschiedenis van de serie werd. Een positieve kwalificatieprestatie stelde haar in staat om na een lang gevecht om de top-5 te eindigen met P9 en meer punten in race 3.

Sebastian Montoya had ook zijn eerste smaak van het podium. De 16-jarige Colombiaanse Amerikaan scoorde de tweede plaats in race 2 met een zwaar bevochten prestatie, waaronder een verbluffende late zet voor P2. In race 3 sloot hij het weekend vervolgens af met een derde plaats.

Kirill Smal bracht drie punten mee naar huis, waaronder twee vierde plaatsen. De Rus kreeg in de twee openingsraces een moeizame start en moest voor moedig herstel gaan. In race 1 overleefde hij het contact om P9 te pakken voordat hij P4 scoorde in race 2 en 3.

Conrad Laursen had het meeste geluk na het missen van de collectieve testsessie in Misano vanwege zijn Paul Ricard-blessure. De 15-jarige Deen eindigde race 1 op P18 voordat hij betrokken raakte bij de contacten in zowel race 2 als 3.

Sebstian Montoya: “Het podium voelt geweldig. Ik had het liever wat eerder gehad, maar het is nu beter dan nooit. De collectieve tests gingen echt goed, we wisten dat we de snelheid hadden. In de vrije training waren we weer erg snel en ik zat in onder alle omstandigheden de top 5. In Q1 was er een fout aan mijn kant, daarna hebben we in Q2 ons best gedaan en in Race 1 was er weer een fout aan mijn kant, maar we scoorden nog steeds een heleboel punten voor het kampioenschap. Toen kwamen we in race 2 en 3 op het podium. Het voelt geweldig. Heel erg bedankt aan het team, en laten we doorgaan naar de volgende!”
Kwalificatie 1: P3
Kwalificatie 2: P3
Startgrid Race 1: P2
Startgrid Race 2: P3
Startgrid Race 3: P3
Snelste ronde: 1’34″553
Snelste ronde: 1’34″293
Race 1: P6
Race 2: P2
Race 3: P3

Kirill Smal: “Over het algemeen was het een positief weekend. We slaagden erin om pole te pakken in de eerste kwalificatiesessie en een dubbele P4 in de tweede, met goede hoop voor de races. We worstelden met de starts in zowel race 1 als 2, maar de snelheid was altijd In de laatste race slaagden we erin om eindelijk een normale start te maken, maar ik worstelde een beetje met de balans van de auto. Dit weekend hebben we het gewoon niet allemaal samengebracht in de races, maar we weten dat we snel zijn en we kunnen gebruiken wat we hebben geleerd in de toekomstige rondes.”
Kwalificatie 1: P1
Kwalificatie 2: P4
Startgrid Race 1: P3
Startgrid Race 2: P4
Startgrid Race 3: P4
Snelste ronde: 1’34″455
Snelste ronde: 1’34″342
Race 1: P9
Race 2: P4
Race 3: P4

Conrad Laursen: “Omdat ik uit de test lag vanwege mijn gebroken vinger, kwam ik op de achterste voet terecht, wat ertoe leidde dat de kwalificatie een beetje moeilijk was en dat leidde er uiteindelijk toe dat het hele weekend moeilijk was. Ik denk dat het een kwestie is van een betere kwalificatie. Dat hebben we geleerd het is erg belangrijk, want als je eenmaal achterin zit, zit je in het verkeer en zijn er veel rommelige situaties aan de hand.”
Kwalificatie 1: P11
Kwalificatie 2: P15
Startgrid Race 1: P11
Startgrid Race 2: P15
Startgrid Race 3: P11
Snelste ronde: 1’34″969
Snelste ronde: 1’34″829
Race 1: P18
Race 2: DNF
Race 3: DNF

Hamda Al Qubaisi: “Wat een geweldig gevoel! Ik kreeg mijn eerste podium en het was nogal onverwacht. Ik wist natuurlijk dat ik het tempo had en dat ik de top-3 kon bereiken, maar het is een droom die uitkomt voor mij. podium in Europa sinds vorig jaar, en om het eindelijk te halen, valt er een grote last van mijn schouders. Race 2 verliep niet zoals gepland door een fout van mij, hoewel ik het tempo had om in de top-5 te blijven. Ik heb ervan geleerd en voor race 3 van vandaag zat ik de hele tijd op P7 tot aan de safety car. Ik had geen perfecte herstart en verloor een paar posities in de laatste ronde, maar nogmaals, het was een leerervaring. Ik kreeg een paar goede punten en komend uit de openingsronde, die behoorlijk moeilijk was, is het een geweldige boost voor het vertrouwen en een motivatie voor de komende races.”
Kwalificatie 1: P5
Kwalificatie 2: P7
Startgrid Race 1: P5
Startgrid Race 2: P7
Startgrid Race 3: P6
Snelste ronde: 1’34″650
Snelste ronde: 1’34″485
Race 1: P3
Race 2: P20
Race 3: P9