Isaac Barashi maakt debuut in ROKiT F4 British Championship

2022 ROKiT F4 British Championship Isaac Barashi Argenti

Phinsys by Argenti voltooit het 2022 ROKiT F4 British Championship met Isaac Barashi. De 17-jarige heeft het hele jaar door uitgebreid getest met het team om waardevolle ervaring en kilometers op te doen in de Tatuus T-421, en zal dat programma nu afronden met zijn eerste competitieve actie, te beginnen op Silverstone dit weekend [23-25] September].

“Ik ben erg verheugd om met Argenti deel te nemen aan de laatste twee rondes van het ROKiT British F4-seizoen”, zegt Barashi.

“Ik heb tot nu toe een heel productief jaar gehad, waarbij ik bij het team instapte en gewend raakte aan de uitdagingen van een Formule 4-auto. “De ambitie is om in de toekomst fulltime in het kampioenschap te racen, dus met de wintermaanden voor de boeg, zullen deze races op Silverstone en Brands Hatch ons in een goede positie brengen om ook buiten het seizoen te blijven werken.Dank aan Michael [Meadows] en het team voor deze kans.”

2022 ROKiT F4 British Championship Isaac Barashi Argenti

Meadows verwelkomde Barashi in het team, dat ook bestaat uit Mercedes-AMG F1 junior Daniel Guinchard, Aiden Neate en Adam Fitzgerald, en kijkt ernaar uit om zijn coureursontwikkeling in de komende twee weekenden voort te zetten.

“Isaac heeft heel goed gepresteerd tijdens ons testprogramma, dus de volgende logische stap voor hem als coureur is om wat race-ervaring op te bouwen”, legt Meadows uit.

“In Daniel, Aiden en Adam zal hij een sterke mix van ervaring en stijlen hebben om van te leren, en ons technische team zal hard aan het werk zijn om hem zo snel mogelijk op snelheid te brengen.

“Vanuit een teamperspectief is het ook erg prettig om vier auto’s te hebben. Het sluit het seizoen voor ons positief af en zou ons voldoende vaart moeten geven richting de winter.”

images © Jakob Ebrey Photography