Italiaanse F4 gaat weer beginnen na zomerstop op Red Bull Ring

2022 Italian Formula 4 Championship F4 Red Bull Ring

Na een lange zomervakantie zal het Italiaanse Formule 4-kampioenschap dit weekend van start gaan. De Italiaanse F4 zal racen op Red Bull Ring, de thuisbasis van de vijfde ronde van de serie met een uniek format dankzij een recordaantal van 40 auto’s.

Voor PREMA is het een van de zwaarste tests van het jaar met vijf kampioenschappen die tegelijkertijd op drie verschillende locaties worden gehouden.

2022 Italian Formula 4 Championship F4 Red Bull Ring

De locatie van Spielberg is goed bekend bij teams en coureurs, omdat het een klassieke bestemming is voor meerdere series en zelfs buiten het seizoen testen. Als gevolg daarvan is het peloton daar meestal extreem krap, met kleinere hoeveelheden tijd die enorme winsten op het circuit opleveren. Tijdens een weekend kan er van alles gebeuren, en vooral bij het weekendprogramma zullen er fouten gemaakt worden. Met zoveel inschrijvingen moest het veld worden opgesplitst in heat races. De coureurs zullen op donderdag deelnemen aan een collectieve test en zullen op vrijdag rechtstreeks naar de kwalificatie gaan. Op zaterdag en zondag worden drie heat races verreden, waarbij elke coureur aan twee daarvan deelneemt. De beste coureurs in het algemeen strijden dan op zondagavond een finale.

Tot nu toe behaalde het team 10 overwinningen uit 12 races, waarbij de 16-jarige Kimi Antonelli voorop liep op teamgenoot Rafael Camara in coureurspunten. Hoewel de Italiaan de laatste paar evenementen een dominante kracht was, heeft de 15-jarige Braziliaan twee overwinningen op zijn naam staan ​​en veel podiumplaatsen. De Australiër James Wharton staat vierde in het kampioenschap en volgt P3 na het behalen van het podium in alle evenementen tot nu toe en het claimen van zijn eerste Europese overwinning in de ADAC-serie op de Nürburgring.

Aan de andere kant boekte Charlie Wurz indrukwekkende vooruitgang. De F4 VAE-winnende Oostenrijker behaalde twee podiumplaatsen in Vallelunga. Conrad Laursen maakt ook een opleving door, nadat hij naar zijn eerste ADAC-overwinning op Zandvoort is gereden: de Red Bull Ring zal de internationale smaak terugbrengen die hem naar positieve resultaten dreef.

Last but not least zal het team de Amerikaanse Ugo Ugochukwu, die zijn debuut maakte bij het team op de Nürburgring, met veel potentieel opnemen. De 15-jarige racer heeft een indrukwekkende belofte getoond en hij zal de kans krijgen om nog verder te rijpen in een veld met veel potentieel en een hoog aantal auto’s.

Angelo Rosin – PREMA Teambaas
“We hebben dit jaar veel races gewonnen, maar de titel is nog niet van ons en de Nürburgring heeft ons laten zien dat we niets als vanzelfsprekend moeten beschouwen. Naarmate we verder gaan met het seizoen, komen onze concurrenten steeds dichterbij, dus we moeten blijven kalm om het werk dat we tot nu toe hebben gedaan voort te zetten. We hebben zes geweldige drijfveren en we denken dat dat een zeer belangrijk onderdeel is voor succes. We zullen het simpel houden, blijven pushen, gefocust blijven en hopelijk zullen de resultaten ons gelijk geven.”

Tijdschema

Friday, September 9th, 2022
14:15 – Qualifying 

Saturday, September 10th, 2022
9:10 – Heat Race 1 
14:45 – Heat Race 2

Sunday, September 11th, 2022
10:35 – Heat Race 3
17:25 – Final