James Hedley ruim aan kop in F4 British Championship na weekend in Oulton Park

2021 F4 British Championship

James Hedley breidde zijn voorsprong in punten in het F4 British Championship, gecertificeerd door de FIA ​​- powered by Ford EcoBoost in Oulton Park, marginaal uit, ondanks de splitsing van de overwinningen met JHR Developments die McKenzy Cresswell en Joseph Loake koppelden.

De racer van Fortec Motorsport arriveerde op het 2,2 mijl lange circuit van Cheshire met een voorsprong van 20 punten op de naaste uitdager Matthew Rees (JHR) en reed naar een dubbelpolige positie na een oproep om tijdens een kwalificatie met gemengde omstandigheden over te schakelen op natte banden.

Een laatste snikkende ronde van Rees bracht hem naar de eerste rij naast en, hoewel hij Hedley eerlijk hield in de openingswedstrijd, was de laatste in staat om ten volle gebruik te maken van Oulton Park’s bekrompen karakter om te verdedigen en een vierde overwinning van de campagne te behalen door 0,2 seconden.

Het zou een out-of-position Cresswell zijn nadat hij ervoor had gekozen om met slicks te blijven in de kwalificatie die een eerste overwinning opleverde, zowel in de serie als in de eenzitters, nadat een bliksemsnelle ontsnapping in de reverse grid-wedstrijd de 15-jarige om van de vijfde naar de tweede plaats te gaan in Old Hall, voordat hij de leiding annexeerde met een zet op Thomas Ikin (Arden) bij de Island Hairpin.

Vanaf dat moment was Cresswell weergaloos en breidde hij zijn voorsprong uit tot zo’n vijf seconden door de geruite streep, waarmee hij een al even opgetogen Tasanapol Inthraphuvasak (Carlin) naar huis leidde, zijn tweede plaats betekende een eerste podium in de categorie. Ikin voltooide het podium, zijn derde podium in drie opeenvolgende meetings.

Start of the race, Joseph Loake (GBR) JHR F4 leads

Lokale held Joseph Loake haalde de krantenkoppen in de iTV4-televisiefinale van zondag, waarbij hij de beste start maakte vanaf de eerste rij om Hedley te passeren op de vlucht naar Old Hall, voordat hij profiteerde van een spannende strijd om de tweede tot en met de zesde achterstand om zijn ontsnapping goed te maken.

Aanvankelijk hield Eduardo Coseteng (Phinsys van Argenti) de tweede plaats, maar teamgenoot Matias Zagazeta, die terugkaatste van twee aanvallen van elektrische problemen eerder in het weekend, kwam achter.

De Peruaan veroverde de derde plaats na een spannende dobbelsteen met Roman Bilinski (Carlin) aan de buitenkant bij Cascades, voordat het paar Coseteng laat passeerde om de tweede en derde plaats te claimen achter racewinnaar Loake, gevestigd in het nabijgelegen Macclesfield.

Cruciaal was dat Rees in staat was om Hedley te verslaan in de strijd om respectievelijk de vijfde en zesde plaats, waardoor de Welshe racer de schade aan zijn titelbod kon minimaliseren. Hedley leidt nu met 24 punten op weg naar Knockhill in veertien dagen.

Rees leidt nu ook in de Rookie Cup met 20 punten, nadat hij voormalig leider Cresswell heeft afgezet, die moeite had om vooruitgang te boeken in de eerste en derde race op een circuit dat bekend staat om zijn moeilijkheid om in te halen.

Een eerste Rookie-overwinning voor Carlin’s Dougie Bolger – een gelijke seizoensbeste vierde in de laatste race – heeft de Japanse racer ook wat momentum gegeven in het klassement, nu vierde achter Fortec’s Ollie Gray.

Zowel Gray als teamgenoot Granfors scoorden tweemaal per stuk in de triple header, waarbij hun inspanningen enigszins naast Hedley gingen om Fortec’s voorsprong op JHR in de Teams Cup te behouden, de marge nu 22 markers.

Aiden Neate (Argenti), Zak Taylor (Arden) en Kai Askey (Carlin) droegen allemaal bij aan hun respectievelijke puntentotaal, waarbij Georgi Dimitrov (Richardson) een competitieve prestatie neerzette na de frustraties van Brands Hatch een maand eerder.

Het bleek een moeilijk weekend te zijn voor de laatste JHR-uitdager van Abbi Pulling, aangezien het rijden op gladde banden in de verslechterende baanomstandigheden haar kwalificatie en het weekend als geheel belemmerde.

De Brit had een vooraanstaand tempo, maar uiteindelijk te veel terrein om goed te maken en, net als Cresswell, werden haar gevechtsritten in races één en drie niet beloond, hoewel de vierde plaats in de reverse grid-wedstrijd wat uitstel bood.

De laatste ‘Red Arrow’ van David Morales (Arden) blijft verbeteren terwijl hij zich aanpast aan het leven in de FIA ​​Formula 4-serie van Groot-Brittannië, de Amerikaanse racer begint het regelmatig te mixen met meer ervaren concurrentie op het circuit.

De serie gaat naast Knockhill, Fife voor zijn jaarlijkse reis ten noorden van de Schotse grens op 14-15 augustus.