JHR Developments voegt talent Matthew Rees toe aan 2021 line-up voor Brits F4 kampioenschap

2021 FIA F4 credit fiaformula4.com/Jakob Ebrey Brands Hatch GP

JHR Developments heeft de hoog aangeschreven Welsh karting-afgestudeerde Matthew Rees aangekondigd als het volgende lid van het F4 British Championship 2021, gecertificeerd door FIA – powered by Ford EcoBoost.

De 15-jarige uit Cardiff genoot van 2013 tot ’17 een succesvolle periode in IAME Cadets en studeerde af naar OK Junior voordat zijn carrière in 2019 onderbroken werd door familieziekte.

Rees – dit seizoen actief in de FIA ​​Formule 4-serie van Groot-Brittannië met de steun van Ecom GT, GJR Holdings en Cool Performance – pakte de zaken halverwege vorig jaar weer op, met behulp van JHR’s ultramoderne, op maat gemaakte simulator om beter kennis te maken zichzelf met de Mygale F4, voordat hij echt de baan opging.

Sindsdien heeft Rees zichzelf vertrouwd gemaakt met een aantal van de unieke uitdagende circuits in het VK naast zijn fitnessprogramma en opleiding, terwijl hij zich voorbereidt op het zetten van zijn eerste stappen op de FIA ​​Single Seater-piramide.

“Ik kijk er echt naar uit om dit seizoen met JHR Developments de baan op te gaan”, aldus Rees.

“Het is heel anders dan karten met de banden en aerodynamica, maar ik denk dat het goed gaat en het is een rijstijl waar ik aan gewend ben. Ik heb ook de JHR-simulatie gebruikt, omdat deze nuttig is om de tracks waar we naartoe gaan te verbeteren en te leren.

“Thruxton, waar we het seizoen starten, is een gemakkelijk circuit om te leren, maar moeilijk te beheersen, dus ik kijk er echt naar uit om daar naar buiten te gaan en te zien wat ik kan doen.

“JHR heeft daar onlangs een aantal geweldige resultaten behaald met veel overwinningen, dus ik hoop dat dit ook dit jaar kan doorgaan.”

De teambaas van JHR, Steven Hunter, onderstreepte zijn geluk Rees officieel in de kudde te verwelkomen en gelooft dat de Welshe tiener het komende seizoen ‘iemand om naar te kijken’ zal zijn.

“We zijn erg blij om Matthew officieel te verwelkomen in het team, nadat hij de afgelopen 12 maanden veel tijd met hem heeft doorgebracht tijdens het testen en wennen aan F4-machines”, aldus Hunter.

“Hij toonde snelheid in het karten en was zeker iemand om naar te kijken, en tot nu toe zijn we erg blij met hoe hij zich aanpast aan eenzitters.

“JHR Developments is al lang een voorstander van jong talent en hielp dit door te brengen en we kijken er naar uit om dit jaar hetzelfde te doen met Matthew. Hij heeft een goed team van mensen om zich heen en staat te popelen om naar buiten te gaan en iedereen te laten zien wat hij kan. “

Het seizoen 2021 gaat van start op het supersnelle Thruxton-circuit in Hampshire, waar JHR een benijdenswaardige staat van dienst heeft in voorgaande seizoenen – zes overwinningen van de mogelijke zes op de laatste twee bezoeken van de serie.

images © fiaformula4.com/Jakob Ebrey