KCMG maakt zich op voor laatste double-header Super Formula

2022 Super Formula KCMG Suzuka

Team KCMG streeft dit weekend naar een sterk einde van zijn Super Formula-campagne in 2022 op het Suzuka Circuit, terwijl het team zich voorbereidt op de derde en laatste double-header van het seizoen.

Het in Hong Kong gevestigde team behaalde een top-10-finish met beide auto’s tijdens het vorige bezoek van de serie in april, waarbij Kamui Kobayashi en Yuji Kunimoto uitstekende ritten maakten onder wisselende omstandigheden om respectievelijk de vijfde en zesde plaats te behalen.

Beide coureurs hebben in het verleden succes gehad op dit circuit, met Kobayashi die op het podium eindigde tijdens de 2012 Formule 1 Japanse Grand Prix, terwijl de Super Formula-kampioen Kunimoto 2016 hier derde werd voor KCMG hier in 2020.

2022 Super Formula KCMG Suzuka

Het 5,807 km lange Suzuka Circuit werd voor het eerst geopend in 1962 en is sindsdien uitgegroeid tot het beroemdste circuit van Japan. De achtbaan, die sinds 1987 rondes van de Formule 1 Japanse Grand Prix organiseert, is geliefd om zijn snelstromende bochten zoals de S-Curves, Dunlop, Spoon en 130R.

Ronde 9 vindt plaats op zaterdag 29 oktober, voordat ronde 10 op zondag 30 oktober de Super Formula-campagne van 2022 afsluit.

YUJI KUNIMOTO
“Het is geweldig om terug te keren naar Suzuka, ik heb hier in het verleden een aantal positieve resultaten behaald en ik hou van de aard van het circuit en de weidse bochten. Het is een moeilijke lay-out en soms kan het weer een beetje onvoorspelbaar zijn zoals in april, maar we streven ernaar om terug in de top tien te staan ​​en een uitdaging te zijn voor een flinke hoeveelheid punten. We hebben een behoorlijk lange pauze gehad sinds de laatste race, dus ik wil graag de baan op.”

KAMUI KOBAYASHI
“Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar Suzuka voor de laatste twee rondes van het seizoen. We waren hier eerder dit jaar behoorlijk competitief en we toonden goede snelheid op het droge tijdens de vorige ronde in Motegi, dus daar willen we dit weekend graag op voortbouwen. Het team heeft het hele seizoen hard gewerkt om de auto verder te ontwikkelen en te verbeteren, dus we zijn verheugd om te zien wat we hier kunnen bereiken.”

TSUGIO MATSUDA TEAM MANAGER
“We zijn terug op het geweldige Suzuka Circuit voor de laatste ronde van het seizoen en we kijken ernaar uit om te zien wat we kunnen bereiken in de double-header van dit weekend. We hadden hier aan het begin van het jaar een sterk evenement en de auto had een hoog tempo in de vette omstandigheden. Ons doel is om met beide coureurs een sterke startpositie te behalen, zodat we in de twee races vooruit kunnen en onze campagne kunnen afsluiten met nog een dubbele top-10-finish.”

images © KCMG Japan