Matias Zagazeta en Roman Bilinski snelste oefensessies F4 British Championship

2021 F4 British Matias Zagazeta

Matias Zagazeta en Roman Bilinski noteerden de snelste tijden in de twee F4 British Championship gecertificeerd door de FIA ​​- powered by Ford EcoBoost-oefensessies die op 8 april in Thruxton werden gehouden.

De rijzende sterren van Ford daalden neer op het hogesnelheidscircuit van Hampshire, dat volgende maand gastheer zal zijn van de seizoensopenende triple-header, voor hun laatste officiële testsessies van een vol winterschema.

De sessies – gehouden in plaats van de tests op vrijdag tijdens het openingsrace-evenement – gaven de volgende generatie racers ook nog een kans om beter kennis te maken met het snelste circuit van het VK.

Roman Bilinski (POL) Carlin F4

Argenti Motorsport-racer Zagazeta, die begin maart de eerste officiële test op Brands Hatch aan de top reed, zette de snelste tijd van de ochtendsessie – en de dag in het algemeen – neer met de Peruaanse stand van 1: 12.878s.

Dat bracht hem net onder een tiende voorsprong van JHR’s Abbi Pulling, die het grootste deel van de eerste training leidde tot Zagazeta sneller ging tijdens zijn laatste run.

Teamgenoot McKenzy Cresswell van Pulling was derde, ondanks een onderbreking van de rode vlag na een fout op Goodwood. Hoewel Cresswell ongedeerd was, bleek de schade aan zijn auto te groot om op de dag nog verder te rijden.

Die tijden stegen na het hardlopen van de middag, met Bilinski – de snelste in FP2 met een 1: 13.123s – vierde overall voor regerend Teams-kampioen Carlin.

Zijn voorsprong op Oliver Grey van Fortec Motorsport was slechts 0,008 seconden, waarbij de Brit hetzelfde in de hand had op teamgenoot Joel Granfors achter hem.

Ze vormden de top drie na de lunch en namen de vierde tot en met de zesde plaats in het algemeen klassement in.

Carlin-koppeling Tasanapol Inthraphuvasak en Kai Askey werden geboekt door Matthew Rees en Joseph Loake in respectievelijk zevende, achtste, negende en tiende, met Dougie Bolger (Carlin) een honderdste van een seconde terug.

Eduardo Coseteng (PHI) Argenti F4

James Hedley’s plek op de grid voor een tweede seizoen blijft onbevestigd, maar de inwoner van Hampshire zette de 12e snelste tijd neer in een Fortec-auto en reed bijna 50 ronden op het circuit waar hij alle drie de raceoverwinningen behaalde in 2020.

De overige twee Argenti-auto’s van Marcos Flack en Eduardo Coseteng waren de volgende, en het veld met 17 wagens werd aangevuld door Zak Taylor (Arden), Georgi Dimitrov (Richardson) en Thomas Ikin (Arden).

Het seizoen 2021 begint op 8 en 9 mei in Thruxton.