Nog zes races te gaan in F4 British Championship 2021

2021 F4 British Championship certified by FIA – powered by Ford EcoBoost

Met nog slechts zes races te gaan in het F4 British Championship 2021, gecertificeerd door de FIA, aangedreven door Ford EcoBoost, trekt Ford’s “Super Six” dit weekend naar Donington Park voor de eerste van twee evenementen om het lot van de titel van dit seizoen te bepalen.

In een van de meest competitieve seizoenen tot nu toe in de Britse FIA ​​Formula 4-serie hebben tien verschillende coureurs races gewonnen, met allemaal op één na een regelrechte podiumplaats.

Matias Zagazeta (Argenti) heeft een voorsprong van 17 punten op zijn naaste uitdager Matthew Rees (JHR), nadat hij de laatste keer op Silverstone de marge had vergroot. De Peruaan pakte een vierde overwinning van het seizoen in Northamptonshire, waarmee hij gelijk was voor de meeste overwinningen met de als derde geplaatste McKenzy Cresswell en de vijfde geplaatste James Hedley (Carlin), het paar dat werd gesplitst door Joel Granfors van Fortec in het klassement.

De overwinning in de ITV4-televisiefinale voor Joseph Loake in de laatste JHR-uitdager heeft zijn hoop op de titel levend gehouden, maar Oliver Gray, de laatste van de zeven coureurs die nog steeds de felbegeerde kroon kan veroveren, heeft ervoor gekozen om de resterende twee evenementen van het seizoen te organiseren uit.

Een reeks podiumplaatsen heeft Kai Askey (Carlin) rechtstreeks in de top tien gestuwd, met slechts drie punten voorsprong op teamgenoot Tasanapol Inthraphuvasak en Aiden Neate (Argenti) – zoon van BTCC-racer Andy – die onlangs zijn eigen eerste bezoek aan de podium.

Zak Taylor zal de leiding nemen voor Arden’s ‘Red Arrows’, met de steeds beter wordende David Morales en snelle rookie Cameron McLeod dit weekend waarschijnlijk in de mix voor punten. Georgi Dimitrov behaalde zijn eerste overwinning voor het Banbury-team in de reverse grid-wedstrijd op Silverstone en zal proberen vergelijkbare hoogten te bereiken.

Marcos Flack en Eduardo Coseteng completeren een snel Argenti-kwartet terwijl het team van Michael Meadows ernaar streeft om aan het einde van het seizoen de Teams Cup-ranglijst te behouden, momenteel geleid door Fortec van JHR met 29 punten, de grid afgerond door Dougie Bolger in de laatste Carlin-inschrijving .

Voor iedereen, behalve Zagazeta, kan de titel dit weekend niet worden gewonnen, maar hij kan zeker worden verloren, aangezien de strijd binnen veertien dagen tot een einde zal komen bij Brands Hatch.