Pablo Sarrazin maakt weekend voor KCMG goed met punten

2022 Pablo Sarrazin KCMG Driver Development Project

Pablo Sarrazin, lid van het KCMG Driver Development Project (KCMG-DDP), toonde een hoog tempo om de punten te behalen in Race 3 van de Franse F4-ronde in Valencia, het voorlaatste evenement van het seizoen.

Sarrazin begon het weekend sterk op Circuit Ricardo Tormo en behaalde de zevende plaats op de grid voor Race 3 in de kwalificatiesessie van vrijdag, zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe. De 16-jarige was in een goede positie om punten te scoren in Race 1 op zaterdagochtend, voordat hij twee lekke banden kreeg in het 11 ronden tellende evenement, wat zijn bandenstrategie voor het weekend in gevaar bracht. Met stevige snelheid in Race 2 later die dag, eindigde Sarrazin net buiten de punten als 12e.

2022 Pablo Sarrazin KCMG Driver Development Project

Sarrazin eindigde de ronde in Spanje met een punt in Race 3 van zondag, met een goed tempo om als 11e te eindigen. Omdat een coureur in de top-10 niet in aanmerking kwam om te scoren in Valencia, behaalde Sarrazin het laatste punt in een solide weekend op het 4.005 kilometer lange circuit.

Het Franse F4-kampioenschap gaat nu naar Circuit Paul Ricard voor de seizoensfinale op 14-16 oktober.

PABLO SARRAZIN
“Het was een goed weekend voor mij en ik was blij om terug te keren naar Valencia, want het is een circuit waar ik graag op rijd. Met de hulp van Edo boekte ik grote vooruitgang in de kwalificatie en pakte ik mijn beste startpositie van het seizoen tot nu toe met een zevende plaats voor Race 3. Ik had het hele weekend een solide tempo, hoewel de lekke banden in Race 1 het voor mij moeilijker maakten. Ik was heel blij met het resultaat van zondag en ik kijk uit naar de laatste ronde bij Paul Ricard.”

EDOARDO LIBERATI KCMG-DDP BESTUURDER COACH
“Pablo begon zijn weekend in Valencia sterk en behaalde de zevende plaats op de grid voor Race 3. Hij kwalificeerde zich net buiten de top-10 voor Race 1 en 2 en presteerde goed ondanks de bandenproblemen. Hij bleef zondag een sterk tempo tonen en eindigde in de punten, dus er zijn veel positieve punten om dit weekend mee te nemen. We zullen ernaar streven zijn kwalificatieresultaat te repliceren in de seizoensfinale op Paul Ricard en hopelijk onze campagne af te sluiten met een solide puntenreeks. ”

PAUL IP KCMG OPRICHTER
“Ik ben verheugd om te zien dat Pablo vooruitgang boekt in Valencia en het laat zien hoeveel moeite hij heeft gedaan om te blijven verbeteren. Hij heeft een lange weg afgelegd in zijn eerste jaar in de Formule 4 en hij heeft een geweldig tempo laten zien. Het was jammer om zijn bandenproblemen te zien in Race 1, maar hij kwam sterk terug in Race 2 en pakte het laatste punt in Race 3. Het was geweldig om hem te zien scoren na de lastige start van het weekend. Nu de laatste ronde van Paul Ricard over een paar weken voor de deur staat, weet ik zeker dat hij het seizoen kan afsluiten met de resultaten die zijn inspanningen verdienen.”

images © DPPI