PREMA begint het Italiaanse F4 seizoen met overwinning in Imola

2022 F4 Italian Formule 4 kampioenschap Prema Imola

PREMA Racing maximaliseerde het weekend in uitdagende omstandigheden in de openingsronde van het Italiaanse Formule 4 kampioenschap. Omdat de Italiaanse locatie werd beïnvloed door wisselend weer, waarbij de regen vaak voor verraderlijke runs zorgde, boekte het team solide resultaten en de eerste overwinning van het jaar in de serie.

PREMA Racing klaar voor Italiaanse Formule 4 kampioenschappen.

De overwinning kwam met dank aan Rafael Camara. De Braziliaan begon goed vanaf de eerste rij van race 1 en verzilverde de kans toen teamgenoot Andrea Kimi Antonelli buitenspel werd gezet door mechanische problemen. Camara trof ook een probleem in kwalificatie 2, maar vanaf de achterkant vocht de 16-jarige Ferrari Driver Academy-racer terug naar P8, voordat hij van P5 naar P2 ging in de weekend eindigende race 3.

2022 F4 Italian Formule 4 kampioenschap Prema Imola

Antonelli pakte de pole voor de openingsrace, maar door problemen met de versnellingsbak moest hij stoppen. In de tweede kwalificatie werd hij betrapt door een rode vlag met zijn teamgenoten, toen het team overstapte op slicks nadat ze ervoor hadden gekozen om de sessie met natte banden te beginnen.

Vanaf rij 7 in race 2 had Antonelli schade aan de voorvleugel en moest hij de pits in, terwijl hij zich in race 3 terugvocht van P8 op de grid naar P4. Helaas duwde een penalty voor een aanloop met teamgenoot James Wharton hem naar P10.

Aan de andere kant behaalde de Australische rookie een podiumplaats in race 2 nadat hij als eerste eindigde met een solide vierde positie. Na het eerder genoemde contact zakte hij naar P9 in race 3, nog steeds in de puntenzone.

Charlie Wurz had geen soepel weekend, vooral niet in de kwalificatie, maar toonde een goed tempo in de raceomstandigheden, herstelde zich uitstekend en eindigde met een dubbele puntenfinish op P7. Conrad Laursen beleefde een onrustig weekend. De Deen werd in de eerste twee races twee keer uitgeschakeld door contact, voordat hij in race 3 op P13 eindigde.

CHARLIE WURZ
“Het was een uitdagend weekend. We waren bezig met een goede ronde in Q2 voordat een rode vlag uitkwam, maar we zijn erin geslaagd om goed te herstellen en veel plaatsen goed te maken op zondag. Een paar punten dit weekend om terug te komen van een slechte kwalificatie is positief. We weten dat we de snelheid hebben, maar we hebben nog een paar dingen om aan te werken voordat we naar ronde 2 gaan.”

ANDREA KIMI ANTONELLI
“Het is niet het weekend geweest dat we hadden verwacht sinds kwalificatie 2, toen we de verkeerde beslissing namen en ik een beetje te conservatief was, dus we konden niet het best mogelijke resultaat behalen. In race 1 had ik een versnellingsbakprobleem en moest stop tijdens het leiden. In race 2 probeerde ik een riskante zet maar ik weet niet waarom, ik brak mijn voorvleugel op een stoeprand, en dat was ook een DNF voor ons. In race 3, vanaf P9, hadden we een megasnelheid ook al was het moeilijk om terug naar voren te komen. Helaas kregen we na contact met een andere auto een straf van 10 seconden. Het was geen geweldig weekend voor ons, maar het positieve om weg te nemen is de snelheid, en we kijken vooruit naar de volgende.”

JAMES WHARTON
“Het eerste weekend van het Italiaanse Formule 4-kampioenschap was een zeer positief weekend en we hebben goede punten gescoord. Er is echter nog veel om op te focussen. Het is tijd om te blijven werken voor de volgende rondes.”

CONRAD LAURSEN
“Over het algemeen was het een heel slecht weekend voor ons. We leken nooit echt iets voor elkaar te krijgen. In de praktijk zag het er redelijk goed uit, met een veelbelovend tempo en iets om aan te werken. Toen slaagde ik er in Q1 niet echt in om de perfecte ronde en we eindigden als P9. In Q2 gingen we vanwege een strategische beslissing eerst met de droge banden en moesten we overschakelen naar de natte banden. Helaas hadden we toen we op de natte wegen kwamen, gewoon niet genoeg tijd vanwege een rode vlag. Als gevolg daarvan moesten we zowel in race 2 als in race 3 achter starten. In race 1 en 2 had ik twee crashes. Het was heel jammer, en eerlijk gezegd was het beide keren een beetje een fout op mijn Zelfs in race 3 leek ik het tempo niet te vinden en had ik moeite om de andere coureurs in te halen. We zullen de focus behouden en doorgaan naar de volgende.”

RAFAEL CAMARA
“Het was een goed weekend voor mij. Helaas had ik een probleem in kwalificatie 2, maar we zijn erin geslaagd om terug te vechten en waardevolle punten te scoren. Over het algemeen ben ik tevreden met hoe het ging en ik ben blij met mijn eerste overwinning in de Italiaans kampioenschap.”