PREMA Racing klaar voor Italiaanse Formule 4-kampioenschappen

2022 F4 Italian Formule 4 kampioenschap Prema Imola

PREMA Racing staat komend weekend klaar voor de openingsronde van het Italiaanse Formule 4-kampioenschap in Imola. Het team racet in de serie sinds het voor het eerst in de motorsportscène verscheen, en is verheugd om terug te zijn voor het eerste hoofdstuk van zijn nieuwe tijdperk, met gloednieuwe auto’s.

Het PREMA-kamp zal bestaan ​​uit vijf coureurs, allemaal afkomstig van positieve resultaten in de Duitse F4-kampioenschapsopener op Spa-Francorchamps.

Andrea Kimi Antonelli en Rafael Camara behaalden de favorietenstatus met overwinningen in België. Zowel de Italiaan als de Braziliaan willen het Italiaanse seizoen op dezelfde, positieve manier beginnen, maar krijgen ook te maken met sterke concurrenten, te beginnen met hun teamgenoten.

Conrad Laursen zal de meest ervaren van het stel zijn als hij aan zijn tweede seizoen in het kampioenschap begint. Na het claimen van solide resultaten in België. Aan de andere kant zal F4 VAE-kampioen Charlie Wurz terugkeren naar de serie waarmee F4 voor hem begon. De Oostenrijker liep vorig seizoen echter nooit op Imola, dus debuteert hij op Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

Net als Camara zal de Australiër James Wharton zijn eerste Europese start maken na een seizoen vol overwinningen in de VAE. Het weer komt misschien als een extra variabele en een waardevolle leerervaring, aangezien er regen voorspeld is voor het weekend.

Angelo Rosin – Teambaas: “Het is geweldig om terug te zijn in het Italiaanse Formule 4-kampioenschap. We hebben diepe wortels in deze serie en het is een perfecte proeftuin voor onze jonge coureurs. We hebben indrukwekkende resultaten behaald tijdens ons 2022 F4-debuut op Spa-Francorchamps, in het Duitse kampioenschap “, en we willen dat potentieel ook vertalen naar ons thuiskampioenschap. Imola is een moeilijke plek om te beginnen, vooral met de voorspellingen die we verwachten en met een volledig nieuwe auto. We hebben echter vijf veelbelovende en competitieve coureurs die opmerkelijk gepresteerd hebben in hun eerste optredens van het jaar.”

Tijdschema

Friday, May 6th, 2022
09:35 – Collective Test
13:20 – Free Practice 1
18:35 – Free Practice 2

Saturday, May 7th, 2022
09:00 – Qualifying
14:55 – Race 1

Sunday, May 8th, 2022
10:30 – Race 2
17:30 – Race 3