Prema vol vertrouwen Italiaans Formule 4 weekend in met vijf rijders

2021 F4 Italian Championship Mugello

Het Formule 4-seizoen is dit weekend weer op volle toeren in Mugello, aangezien de bochtige en technische locatie buiten Florence de thuisbasis zal zijn van ronde 6 van het Italiaanse kampioenschap van 2021. PREMA Powerteam stelt vijf auto’s samen in Toscane, met de fulltime line-up van Sebastian Montoya, Kirill Smal, Conrad Laursen en Hamda Al Qubaisi opnieuw vergezeld door Andrea Kimi Antonelli.

Na een noodlottig weekend op Red Bull Ring, zal de 16-jarige Colombiaan Montoya worden opgefrist en klaar om door te gaan met het najagen van een tot nu toe ongrijpbare eerste overwinning. De Russische Smal gaat ook voor podiumplaatsen. De Rus (ook 16) ging uiteindelijk terug naar het podium op Red Bull Ring en is bereid om hetzelfde momentum vast te houden voor de laatste twee rondes op Mugello en Monza.

De Deense Rookie Conrad Laursen en Emirati Hamda Al Qubaisi mikken op een rebound na wat strijd op Oostenrijkse bodem. Zowel de 15-jarige als de 19-jarige vrouwelijke racer toonde tempo en behaalde solide resultaten in de vorige evenementen en zijn zich bewust van hun goede potentieel.

Last but not least, Antonelli zal zijn tweede evenement in single-seaters ingaan na een rookie-overwinning in zijn eerste start. Voor hem zal het doel opnieuw zijn om zijn ervaring te vergroten en de resultaten te maximaliseren op een circuit niet ver van huis.

Angelo Rosin: “We kijken uit naar de voorlaatste ronde van het seizoen in Mugello. Terug op Red Bull Ring toonden we een goed potentieel dat we willen omzetten in een positieve vertoning op een plek waar we in het verleden aanzienlijk succes hebben behaald. We zullen vertrouwen op onze vier fulltime coureurs met de toevoeging van Antonelli om een ​​overtuigende run neer te zetten in de laatste stint van het seizoen.We staan ​​altijd in de rij om de best mogelijke resultaten te behalen en we zullen opnieuw onze 100 procent inspanning leveren om dit weekend te slagen. “

Tijdschema

Vrijdag 8 oktober 2021
09:00 – Vrije training 1 F4
12:45 – Vrije training 2 F4
17:00 – Kwalificatie F4

zaterdag 9 oktober 2021
13:55 – Race 1 F4

zondag 10 oktober 2021
09:40 – Race 2 F4
16:40 – Race 3 F4