Prestaties Sebastian Montoya in Mugello goed voor podia Italiaanse Formule 4

2021 Italian Formula 4 Championship. Sebastian Montoya

PREMA Powerteam boekte consistente resultaten op Mugello in de voorlaatste ronde van het Italiaanse Formule 4-kampioenschap. Sebastian Montoya behaalde in de eerste twee races respectievelijk een tweede en een derde plaats, waarbij hij een snel en consistent tempo liet zien ondanks een carryover gridstraf van Red Bull Ring in race 1. Helaas degradeerde contact in race 3 hem voor een lange tijd naar de pits. stoppen op zondagmiddag.

Kirill Smal behaalde drie punten, waaronder de derde plaats in race 2. De Rus kwam dicht bij hetzelfde resultaat in race 3 voordat hij uiteindelijk genoegen nam met P4 om zijn positieve vorm te bevestigen.

De Deen Conrad Laursen pakte een dubbel rookie-podium in een weekend geconditioneerd door kwalificatie. De 15-jarige was vooral indrukwekkend in race 2 toen hij vroeg in een spin werd getrapt en herstelde van de achterkant naar P13 met geweldig racecraft.

Een dubbele puntenfinish en een dubbel rookie-podium markeerden Andrea Kimi Antonelli’s tweede optreden in de serie, waarbij de Italiaan een opmerkelijke belofte liet zien. Hamda Al Qubaisi toonde een sterk potentieel toen de juiste kans zich voordeed en vocht zich een weg tussen de middenmoot in race 2 en 3 nadat haar race 1 werd aangetast door uitputtingsslag.

Sebastian Montoya: Het was over het algemeen een heel goed weekend. Uiteraard zijn er hier en daar enkele details die we beter hadden kunnen doen. Ik denk dat dit het eerste weekend was dat we echt solide waren in alle drie de races met goede kwalificaties en consistente resultaten. praktijk 1, we waren goed op nat wegdek, hoewel we worstelden in FP2. We begrepen echter wat we fout hadden en vanaf dat moment was het gewoon consistentie. In kwalificatie 1 hadden we een klein probleem met de motor, terwijl in kwalificatie 2 we hebben het goed gedaan ondanks een kleine fout aan mijn kant, die ons waarschijnlijk de pole heeft gekost. Uiteindelijk kregen we P3, P3 en P5. In race 1 hadden we een uitstekende start. Ik kwam van P5 omhoog met een paar passen. Goed hard racen was leuk en ik eindigde op P3. Race 2 was weer anders met een goede start, rechtstreeks naar P2, voordat hij naar P1 ging. Een safety car halverwege de race bracht het peloton weer samen. Terwijl dat heeft me misschien de overwinning gekost, ik was blij met P2. In de laatste race vielen de banden er behoorlijk af. Ik heb drie seconden minder dan de kwalificatie, maar de auto voelde nog steeds geweldig aan en ik kon de situatie goed onder controle houden. Ik probeerde een beetje een optimistische zet die niet de moeite waard was, maar daar hebben we van geleerd. Ik denk dat mijn rijstijl veel verbeterd is sinds het begin van het jaar, laten we nu een laatste duwtje in de rug geven op Monza!”

Kirill Smal: “Het was een goed weekend, we hebben in elke race punten gescoord voor het kampioenschap, wat goed is. Natuurlijk kun je altijd streven naar een beter resultaat en dat hadden we in race 2 en 3 kunnen doen, vooral in race 3 waar we had banden gebruikt. Soms win je, soms verlies je, maar we hebben de resultaten gemaximaliseerd, we hebben zoveel mogelijk geleerd en we zijn klaar om door te gaan naar de volgende.”

Conrad Laursen: We hadden het een beetje moeilijk in de kwalificatie, zowel qua rijden als qua auto, omdat we niet de juiste afstelling konden vinden. Het tempo in race 1 en 2 was echt goed. Race 1 was een constante met grote gaten. Ik heb het meeste gehaald.” eruit met een top-10 en ik heb het gevoel dat ik niet veel meer kon krijgen. In de tweede race crashte ik in T1, maar ik had snelheid, dus ik ging van de laatste naar P13, een zeer goede comeback. Aan de andere kant , in race 3 worstelde ik met het tempo, we moeten controleren waarom, en ik houd vast aan de positie.”

Hamda Al Qubaisi: “De kwalificatie verliep niet zoals gepland, dus ik begon vrij ver terug voor de races. In de eerste race belandde ik in het grind nadat ik was weggeduwd, maar in race 2 en 3 denk ik dat ik een goed tempo had op de begon en had een aantal goede gevechten, maar ik heb mijn potentieel nog steeds niet gemaximaliseerd zoals ik dacht dat ik zou doen. Ik haal de positieve punten uit dit weekend en zal nog harder werken voor Monza. “

Andrea Kimi Antonelli: “We begonnen heel goed in de praktijk, daarna had ik in Q1 wat pech met het verkeer en in Q2 gingen we voor een verandering aan de auto die niet echt vruchten afwierp. In de eerste twee races had ik geen perfecte starts, maar ik heb zo hard gevochten als ik kon om met een goed tempo twee keer in de top tien te eindigen, vooral in race 2. In race 3 maakte ik een kleine fout en had ik een off die het resultaat in gevaar bracht. Ik heb echter veel geleerd en ik kijk ernaar uit om op Monza te racen.”