R02 – Hockenheim – ADAC Formula 4 Race Preview

2022 ADAC F4 Championship Prema Formula4

Het is een drukke tijd voor de PREMA Racing Formula 4-operatie, want de jonge coureurs van de juniorcategorie zullen voor de derde keer in vier weekenden weer op de baan komen.

Deze keer is de PREMA-crew weer aanwezig bij het ADAC F4-kampioenschap in Hockenheim, een van de meest herkenbare racecircuits van Duitsland. De locatie van 4,6 kilometer is al decennia de thuisbasis van de F1 Grand Prix van Duitsland en is een bijzonder technische locatie, vooral wanneer de coureurs beperkte ervaring hebben en – zoals het geval is in 2022 – er een nieuwe generatie auto’s is.

2022 ADAC F4 Championship Prema Formula4

Het team had een briljante start op Spa-Francorchamps met Andrea Kimi Antonelli die de eerste twee races won en Rafael Camara die er een hattrick van maakte in race 2. De Braziliaan en de Italiaan liggen extreem dicht bij elkaar dankzij twee tweede plaatsen voor de voormalige die ook het Rookie Championship met een aanzienlijke marge leidt. PREMA Racing heeft echter vier auto’s op de eerste vijf plaatsen van het kampioenschap, dus er is een hoge consistentie over de hele linie.

De Deen Conrad Laursen en de Oostenrijker Charlie Wurz scoorden elk een podium en een top-5 in België, terwijl de Aussie James Wharton, die een podium op zijn naam heeft staan, minder geluk had met de race-omstandigheden en op P8 zit.

Er zullen ook nieuwe concurrenten zijn op Hockenheim, wat nog meer nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Voor de drie races van dit weekend zal het doel zijn om de geweldige vorm van de laatste tijd vast te houden en mogelijk zelfs het momentum voor het hele veld van vijf auto’s te vergroten.

Angelo Rosin – Teambaas
“We hadden een heel positieve start in Spa en ik denk dat we een vergelijkbaar potentieel lieten zien in Imola. Vorige week tijdens de kwalificatie voor het Italiaanse kampioenschap zagen we echter hoe de omstandigheden snel en onvoorspelbaar kunnen veranderen, wat invloed heeft op de resultaten van zelfs meer dan één race. We komen uit een uitstekende run in de ADAC-opener, maar we moeten onze ogen open houden, 100 procent van de tijd willen we ons tempo samenstellen en onszelf constant aan de top houden. “

Tijdschema

Vrijdag 13 mei
10:40 – Vrije training 1
15:40 – Vrije training 2
18:10 – Kwalificatie 1

Zaterdag 14 mei
09:00 – Kwalificatie 2
11:15 – Race 1

zondag 15 mei
09:15 – Race 2
13:15 – Race 3