Regerend Brits F4-kampioen Matthew Rees gekroond

2022 F4 British Championship Matthew Rees JHR Developments

Regerend Brits F4-kampioen Matthew Rees heeft afgelopen weekend zijn kampioenschapstrofee opgehaald tijdens de prestigieuze Motorsport UK Night of Champions. De 16-jarige uit Cardiff stormde naar kampioenschapsglorie in de FIA ​​Formula 4-serie van Groot-Brittannië bij de eerste poging na zijn overstap uit karting.

Rees behaalde in de serie maar liefst vier raceoverwinningen, tien podiumplaatsen en zeven polepositions – waaronder een serie van vijf achter elkaar bij de start van het seizoen.

De JHR Developments-coureur, die in 2022 zal promoveren naar het GB3-kampioenschap, ontving zijn prijs in de Royal Automobile Club in Pall Mall, samen met zijn medeprijswinnaars, hoogwaardigheidsbekleders en leden van de motorsportgemeenschap tijdens de traditionele jaarlijkse viering van het bestuursorgaan.

“Ik ben verheugd om mijn kampioenschapstrofee in ontvangst te nemen en deel te nemen aan de jaarlijkse Night of Champions van Motorsport UK”, zei Rees.

“Vorig seizoen was een ongelooflijke uitdaging. Ik ben erg trots op wat JHR Developments en ik hebben kunnen bereiken en kijk uit naar een nieuwe uitdaging in GB3 met Steven [Hunter] en het team dit jaar.

“Om hier aanwezig te zijn met iconen van de sport als Sir Jackie Stewart is een heel speciaal moment, en het is heel nederig om erkend te worden op evenementen als deze. Veel dank aan Motorsport UK voor de uitnodiging en ik wens het kampioenschap het beste voor de toekomst.”

De race om in de voetsporen van Rees te treden is al begonnen, met vier coureurs – Aiden Neate, Daniel Guinchard, Ugo Ugochukwu en Edward Pearson – die zich inzetten voor de kalender van tien evenementen en 30 races ter ondersteuning van het British Touring Car Championship.

Zeven van Europa’s beste eenzitteruitrustingen hebben de Tatuus T-421, nieuw voor 2022, al gekocht, compleet met een Halo-achtige veiligheidsvoorziening, verstevigde zijpanelen, een Abarth-motor en gecontroleerde banden van Pirelli.

Donington Park organiseert de openingsronde van de campagne op 23-24 april.