Sebastian Øgaard pakt op Spa-Francorchamps eerste F4-podium

2021 F4 Spain Championship Campos

De Deense coureur profiteerde van een gekke laatste ronde en schoof op naar de derde plaats. Martí pakte de geblokte vlag op de zesde plaats en stelde daarmee opnieuw punten voor het kampioenschap veilig

Het evenement van het F4-kampioenschap Campos Racing kwam in stijl tot een einde op Spa-Francorchamps, waarbij Sebastian Øgaard opnieuw een podium naar huis bracht voor het Spaanse team. Campos Racing maakte een fantastische start van het F4-kampioenschapsseizoen van 2021 met twee podiumplaatsen in de loop van dit weekend op Spa-Francorchamps.

Pepe Martí, die gisteren als tweede eindigde in Race 3, eindigde vandaag als zevende op de startgrid met Øgaard slechts een paar plaatsen achterstand. Toen de lichten uit gingen, maakte Martí opnieuw een sensationele start en schoof op naar de derde plaats achter Dilano Van’t Hoff en Santiago Ramos. De Spanjaard won nog een plaats na het inhalen van Ramos toen de Mexicaanse coureur naast reed. Evenzo was de eerste ronde van Øgaard vrij briljant en reed hij als vijfde toen de safety car uitkwam na een paar incidenten waarbij meerdere auto’s betrokken waren.

Bij de herstart reed Martí langs Van’t Hoff voor de leiding, maar de Nederlander en Georg Kelstrup haalden hem in de volgende ronde op de rechte Kemmel in. Een andere safety car werd ingezet in de slotmomenten van Race 2, maar deze reed voor de laatste ronde de pitlane in. Martí probeerde een inhaalmanoeuvre op Van’t Hoff, maar liep bij Les Combes iets wijd en zakte naar de zesde plaats. Øgaard erfde de derde plaats en kwam over de finish en verzekerde zijn eerste podiumplaats in de serie. Martí eindigde als zesde maar scoorde waardevolle kampioenschapspunten. De Mexicaan Alex García, die vanaf de achterkant van de grid startte, pakte de geblokte vlag op de 16e plaats. De Oekraïense Oleksandr Partyshev moest in de vierde ronde met pensioen.

Martí staat nog steeds tweede in het rijdersklassement met 32 ​​punten. Øgaard staat zesde op 16 punten.

De tweede ronde van het seizoen 2021 vindt plaats op Circuito de Navarra in Los Arcos op 29 en 30 mei.