Uitstekende prestatie Pablo Sarrazin in ronde 2 F4 kampioenschap Pau

2022 Formule 4 KCMG Driver Development Project (KCMG-DDP) Pablo Sarrazin Pau

Pablo Sarrazin, lid van het KCMG Driver Development Project (KCMG-DDP), zette een uitstekende prestatie neer in ronde 2 van het Franse F4-kampioenschap van 2022 in Pau om zijn eerste punten van het seizoen te scoren.

Het krappe Circuit de Pau-Ville is notoir lastig om in te halen, maar nadat hij zich als 16e had gekwalificeerd, boekte Sarrazin grote vooruitgang in Race 1 om op te schuiven naar de 11e plaats, slechts één plaats en 0.2s buiten de punten.

Pablo Sarrazin klaar voor ronde 2 Franse F4 kampioenschap.

De 16-jarige startte als 15e voor Race 2 na een straf voor een andere coureur en deed een inhaalslag, werkte zich op naar de zesde plaats bij de geblokte vlag en pakte vier kampioenschapspunten. Hij voegde er nog twee toe aan zijn totaal met een negende plaats in Race 3 na opnieuw een sterke rit.

2022 Formule 4 KCMG Driver Development Project (KCMG-DDP) Pablo Sarrazin Pau

Het kampioenschap reist nu onmiddellijk naar Circuit de Nevers Magny-Cours voor ronde 3 van het seizoen dit weekend (13-15 mei), waarbij de 4,25 kilometer lange voormalige gastheer van de Franse Grand Prix een heel andere uitdaging zal vormen voor de smalle straatjes van Pau.

PABLO SARRAZIN
“Ik heb echt genoten van de ronde in Pau, het is een ongelooflijke baan! Over het algemeen was het een positief weekend, ik slaagde erin om mijn eerste punten in de serie te scoren en een aantal geweldige inhaalacties te maken. Een grote dank aan Edo voor zijn hulp bij de opzet en coaching en aan het hele KCMG-team voor hun steun.

“Ik kijk ernaar uit om weer in de auto te springen op Magny-Cours. Het is een circuit dat ik ken, ik heb er eerder in een oude F4-auto gereden. Er zijn veel snelle bochten en het is een zeer technisch circuit, maar er is een lang recht stuk, dus inhalen zal gemakkelijker zijn dan op Pau. Ik kan niet wachten om de baan op te gaan en hopelijk wat meer punten te scoren.”

2022 Formule 4 KCMG Driver Development Project (KCMG-DDP) Pablo Sarrazin Pau

EDOARDO LIBERATI KCMG-DDP BESTUURDER COACH
“Het was een solide ronde voor Pablo in Pau, hij maakte een goede stap voorwaarts vanaf zijn debuut bij Nogaro. Hij toonde een geweldig karakter en vastberadenheid in alle drie de races, waarbij hij een aantal fantastische inhaalacties deed op een heel moeilijk circuit. Race 2 was het hoogtepunt van het weekend, Pablo steeg negen posities en was de hele tijd erg snel.

“We zullen de vooruitgang van Pablo in Magny-Cours willen bevestigen en zijn rijstijl blijven ontwikkelen. Ik ken de baan heel goed, het heeft een goede mix van hoge en langzame bochten. Als FIA Grade One-circuit is het natuurlijk een stuk breder dan Pau en Nogaro, dus inhalen zou gemakkelijker moeten zijn. Ons doel voor dit weekend is om ons te kwalificeren in de top acht en sterke punten te scoren in alle drie de races.”

PAUL IP KCMG OPRICHTER
“Ik ben verheugd om de vooruitgang van de Pablo dit weekend in Pau te zien. Na een zware kwalificatie kreeg hij zijn hoofd naar beneden en zette alles in alle drie de races, met verdiend twee punten. Hij werkt heel goed samen met Edo, wat erg bemoedigend is voor het komende seizoen.

“Magny-Cours wordt een andere uitdaging voor Pablo, het is een geweldige baan en hopelijk kan hij een sterke kwalificatie hebben en nog meer punten scoren. Hij heeft dit jaar tot nu toe goede vorderingen gemaakt, dus hij zal proberen die trend dit weekend voort te zetten.”