Vijfde zege voor dominante Dilano Van’t Hoff na Spaanse F4 race op Motorland

2021 Spanish F4 Motorland Aragon

De leider in het kampioenschap en de coureur van Campos Racing namen de bovenste trede van het podium in Aragón, waar dit weekend de 4e ronde van de Spaanse F4 werd verreden. Pepe Martí scoorde met twee overwinningen zijn eerste overwinningen in het kampioenschap. Door de regen die gisteren viel, werden vandaag, zondag, de 3 races verreden.

Dilano Van’t Hoff pakte dit weekend zijn vijfde overwinning van het seizoen in de eerste race op Aragón. De MP Motorsport-coureur maakte optimaal gebruik van zijn poleposition en nam snel afstand van de achtervolgende groep onder leiding van Ryabov en Pepe Marti, waardoor hij het grootste deel van de race een voorsprong van ongeveer vijf seconden behield.

Terwijl de Nederlandse coureur op de vlucht sloeg voor de achtervolgende groep, verdedigde Pepe Martí zich tegen de aanvallen van GRS-coureur Ryabov. De coureur van Campos Racing begon de race met een gebruikte set banden en deze omstandigheid was nadelig voor hem naarmate de race vorderde. Ryabov profiteerde van deze situatie om terug te gaan naar de tweede positie toen hij de eerste race van het weekend startte.

Ondanks het inhalen van Pepe Marti kon de GRS-coureur Dilano Vant Hoff niet inhalen, die van de eerste tot de laatste ronde de leiding hield.
In de tweede race van het weekend werd hetzelfde patroon herhaald. Pepe Martí startte in de eerste positie en gedurende de achttien minuten dat de korte race duurde, hield de coureur de afstand en leidde hij alle ronden totdat hij won. Daarnaast zette hij ook een snelste ronde neer die hem uiteindelijk de eerste plaats op de startgrid voor de derde race van het weekend zou opleveren.

Achter de Spaanse rijder maakten Dilano Van’t Hoff en Sebastian Ogaard twee comebacks om als tweede en derde op het podium te eindigen. Ondanks dat ze vanaf de achtste en zevende positie begonnen, wisten beide hun startposities te overwinnen en in de loop van de race meerdere keren in te halen.

De eerder genoemde snelle ronde van Pepe Martí in de tweede race gaf de Campos Racing-coureur een nieuwe kans die hij niet liet liggen. De Spanjaard wist de aanvallen van Daniel Maciá in de eerste ronden van de race af te weren en wist later tot drie seconden weg te blijven van de achtervolgende groep om in de derde race van het weekend nog een overwinning te behalen.

Een groep waarin tot negen coureurs halverwege de race nog geen drie seconden van elkaar verwijderd waren en waaruit Daniel Maciá en Guilherme Oliveira als overwinnaar uit de bus kwamen. De Spaanse Formula of Champions-coureur behaalde een nieuwe tweede positie en de Portugese coureur Guilherme Oliveira voegde zijn eerste podium van het seizoen toe en bereikte een derde positie die hij moest verdedigen tegen de aanvallen van Dilano Van’t Hoff in de laatste etappes van de race .

Na de drie races in deze vierde ronde op het circuit van Motorland is het kampioenschap al halverwege en heeft Álvaro Martínez de Tejada, algemeen coördinator van het kampioenschap, dit seizoen beoordeeld; “Ik ben zeer tevreden over het verloop van het kampioenschap, ik denk dat de beoordeling na de helft positief is. We hebben steeds meer coureurs van verschillende nationaliteiten, waardoor het een steeds internationaler kampioenschap wordt. We hebben ook meer teams, wat erg positief is. Ik vind het leuk dat er dit seizoen competitie tussen hen is, in het klassement van gisteren hadden we achttien coureurs binnen een seconde van elkaar, er zijn meerdere teams die al een overwinning hebben behaald en dat is altijd goed. Het is een prachtig jaar geweest, er is niets te klagen over het werk van de teams en de coureurs.”

Na deze vierde ronde keert de Spaanse Formule 4 in het weekend van 18 en 19 september terug in competitie op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia.

images © f4spain.org