Virtuosi Racing bevestigt Edward Pearson voor British F4 kampioenschap 2022

2022 ROKiT F4 British Championship gecertificeerd door FIA Edward Pearson

Virtuosi Racing heeft Edward Pearson onthuld als hun eerste aanwinst voor het seizoen 2022 in het ROKiT F4 British Championship gecertificeerd door FIA. De 15-jarige uit Guildford maakte vorig seizoen grote indruk met zijn eerste prestaties in het zeer competitieve Ginetta Junior Championship en eindigde op een hoog podium met zijn eerste podium in de categorie tijdens de Brands Hatch-finale.

Pearson genoot een sterke carrière in karting, voornamelijk in de X30 Junior- en Mini-categorieën voordat hij zijn focus verlegde naar autoracen.

2022 ROKiT F4 British Championship gecertificeerd door FIA Edward Pearson

“Ik ben erg opgewonden om mijn plannen te bevestigen om in 2022 met Virtousi Racing naar het ROKiT F4 British Championship te gaan”, zei Pearson. “Om bij zo’n prestigieus team mijn eerste stappen op het FIA-eenzitterpad te voegen, is alleen maar een voordeel voor mij, en ik kan niet wachten om ons werk voort te zetten gedurende de rest van het voorseizoen voorafgaand aan de eerste ronde op Donington Park. “Ik ben geen onbekende in een hoog niveau van competitie, omdat ik heb geracet op het BTCC-ondersteuningspakket in Ginetta Juniors, maar ik ben me ervan bewust dat dit een nieuwe uitdaging zal zijn, maar een die ik klaar ben om het hoofd te bieden. De auto is fantastisch en ik kan niet wachten om in het voorjaar te gaan racen.”

De ondertekening van Pearson markeert een mijlpaal voor Virtuosi, aangezien het FIA Formule 2-team dat strijdt om het kampioenschap, hun activiteiten uitbreidt naar de Britse FIA ​​Formule 4-serie voor hun eerste seizoen in een nieuw tijdperk voor het kampioenschap onder de organisatie van Motorsport UK.

De rijzende ster begint nu aan een grondige testcampagne voorafgaand aan het seizoen met de outfit van Andy Roche, waarbij hij een aantal van de meest uitdagende circuits van het VK zal afleggen voordat het seizoen met tien evenementen en 30 races begint in Donington Park op 23-24 april.

Virtuosi’s ROKiT British F4 Team Manager, Mark Salmon, onderstreepte zijn geluk dat Pearson zich het komende seizoen bij de kudde heeft gevoegd.

“We zijn verheugd Edward Pearson te verwelkomen in de Virtuosi Racing-familie”, aldus Salmon. “Edward nam vorig jaar deel aan Ginetta Juniors, waar hij een groot potentieel liet zien en een goede kennis opdeed van alle circuits op de 2022 Britse F4-racekalender. “We zijn verheugd om de tests voor het seizoen van start te gaan en kijken uit naar een sterk seizoen dat voor ons ligt. “Pearson voegt zich bij een groeiende lijst van bevestigde coureurs voor het komende seizoen, waaronder Aiden Neate, Daniel Guinchard (beiden Phinsys van Argenti) en Carlin’s Ugo Ugochukwu.

De serie begint eind april in Donington Park en loopt door tot de finale op Brands Hatch in oktober, met actie die live en free-to-air wordt uitgezonden op ITV4.