Virtuosi Racing eerste team op de baan in 2022 met tweede generatie auto

2022 ROKiT F4 British Championship certified by FIA Virtuosi Racing

Virtuosi Racing is het eerste ROKiT F4 British Championship, gecertificeerd door het FIA-team, die de baan opgaat in het Verenigd Koninkrijk met de auto van de tweede generatie die nieuw is voor 2022.

Net als de Tatuus T-421, zijn nieuwe Abarth-aandrijflijn en de Pirelli-controlebanden waarop hij rijdt, zijn Virtuosi voor het eerste seizoen nieuw in de FIA ​​Formula 4-serie van Groot-Brittannië onder de organisatie van Motorsport UK en hebben ze geen tijd verspild om op snelheid te komen vooruitlopend op de nieuwe campagne.

2022 ROKiT F4 British Championship certified by FIA Virtuosi Racing

De in Norfolk gevestigde outfit voltooide vandaag een volledige dag rennen rond Brands Hatch’s 2 mijl lange Indy-circuit in bewolkte en zonnige omstandigheden met de traditionele kleuren van het team vandaag, met Edward Pearson, onlangs aangekondigd als de eerste aanwinst van het team voor het seizoen 2022, aan het stuur de hele tijd .

Pearson stapt in het kampioenschap na een cruciaal jaar ervaring op de wereldwijd bekende circuits van het VK in Ginetta Juniors en was enthousiast over zijn eerste ronden in de nieuwe auto.

“Het is fantastisch om mijn eerste ronden in de auto te kunnen aftikken. Vandaag stond in het teken van alles erin stoppen, de auto controleren en mezelf als coureur op snelheid brengen”, zei de 15-jarige uit Guildford. We begonnen voorzichtig en bouwden het geleidelijk op en tegen het einde van de dag konden we goede rondetijden neerzetten. Het is mijn eerste test in de auto en met het team, dus eigenlijk gewoon een kwestie van de basis leggen voor de komende winter. De auto zelf is erg leuk om te rijden, en natuurlijk heel anders dan wat ik gewend ben te racen in Ginetta Juniors. Ik kijk uit naar de volgende kans om weer achter het stuur te kruipen.”

Virtuosi’s teammanager, Mark Salmon, was ook tevreden met het eerste uitje van het team met de nieuwe auto. “Voor de eerste test moeten we heel blij zijn met hoe het vandaag is gegaan. Ons technische team heeft genoeg gegevens om wat cijfers te verzamelen, en voor Edward zijn we begonnen zijn kilometers in de auto op te bouwen voordat het seizoen begint, “legde hij uit. De auto zelf is fantastisch voor dit niveau. Vandaag waren we er voor het eerst mee op, en het is vlekkeloos verlopen, wat ons echt het vertrouwen geeft om direct uit de doos de grenzen te verleggen.”

2022 ROKiT F4 British Championship certified by FIA Virtuosi Racing

“Ik heb het gevoel dat er dit seizoen heel wat mensen zullen praten over het kampioenschap.”

Hugh Chambers, CEO van Motorsport UK voegde toe: “Het is fantastisch om te zien dat onze teams hun wintertestprogramma’s beginnen, en ik weet zeker dat met een gloednieuwe auto, motorpakket en band om hun hoofd rond te krijgen, alles tussen nu en nu vlak zal zijn. en de start van het seizoen. Zowel Edward als Virtuosi zijn erg enthousiast na de test, dus het is duidelijk te zien dat de nieuwe Tatuus T-421 in zo’n korte tijd behoorlijk indruk heeft gemaakt.We wensen alle teams het beste met hun voorbereidingen voor het seizoen en kijken uit naar de openingsrondes in Donington Park over slechts twaalf weken.”

images : Jakob Ebrey Photography