Audi wil scoren in Formule E races Italië: nieuw circuit, twee races en hoge verwachtingen

2021 Formule E Audi Sport ABT Schaeffler team

De Formule E komt naar Europa en keert terug naar het hart van de Italiaanse hoofdstad Rome: op 10 en 11 april organiseert de Formule E twee races in de metropool. Na de eerste twee races in Diriyah eind februari, willen Lucas di Grassi en René Rast nu de eerste trofeeën claimen voor hun Audi Sport ABT Schaeffler-team.

Het circuit werd opnieuw ontworpen voor de derde en vierde race van de Formule E in Rome. Het loopt nog steeds door het midden van de wijk Wereldtentoonstelling (Esposizione Universale di Roma, of kortweg EUR) en langs het spectaculaire congrescentrum “La Nuvola”. De nieuwe versie bevat drie extra snelle bochten, een technisch uitdagend gedeelte en de traditionele hoogteverschillen van de vorige versie. Bovendien vormen andere iconische gebouwen van de wijk, zoals het “Palazzo della Civiltà Italiana”, nu een aanvulling op de achtergrond van de races. Het nieuwe parcours heeft nu een lengte van 3.385 kilometer in plaats van 2.860 kilometer.

“Met het bijna volledig nieuwe ontwerp voor Rome hebben de FIA ​​en de Formule E wederom uitstekend werk geleverd om de Formule E nog spannender te maken”, zegt Lucas di Grassi, die de Formule E en de FIA ​​adviseert, samen met andere coureurs over kwesties zoals als baanlay-outs. “De nieuwe indeling is fantastisch. Het heeft langere en snellere rechte stukken en biedt meer inhaalmogelijkheden. Ik weet zeker dat de fans het geweldig zullen vinden, ik kan niet wachten om er eindelijk te racen. “

De verwachtingen voor een sterke vertoning zijn hooggespannen. “De resultaten tot dusverre weerspiegelen niet onze ware kracht”, zegt teambaas Allan McNish. In de openingsraces scoorde Audi Sport ABT Schaeffler in totaal 19 punten en René Rast miste vrijdag het podium met een vierde plaats. “Niettemin waren alle Audi e-tron FE07-wagens erg snel bij Diriyah. Met deze ervaring, wat meer testen en intensieve voorbereiding, heeft dit alles samen ons team en coureurs extra vertrouwen gegeven en een veer in de stap. Nu willen we ons harde werk belonen met trofeeën. ” Rome is hiervoor de perfecte plek. McNish: “Net als de vorige keer, twee jaar geleden, wordt het optreden in Rome een van de hoogtepunten van het seizoen.”

Voor René Rast is het feit dat er twee races worden verreden in Rome goed nieuws. “Dit geeft me de mogelijkheid om na de eerste dag naar de gegevens te kijken en iets te leren voor de tweede race”, zegt de Duitser. “Ook al zullen we helaas nauwelijks toeschouwers hebben, ik kijk erg uit naar het weekend: ik ben al vaak in Rome geweest en vind de stad indrukwekkend. Nu racen op deze straten is iets heel speciaals voor mij. “

Alle informatie en internationale omroepen, inclusief uitzendtijden, zijn online te vinden op www.fiaformulae.com.

Naast het fabrieksteam van Audi Sport ABT Schaeffler zal ook het klantenteam Envision Virgin Racing strijden om punten met de door Audi ontwikkelde e-tron FE07. Dit seizoen racen Nick Cassidy en Robin Frijns voor het Britse team dat, net als Audi Sport ABT Schaeffler, sinds de eerste race in 2014 lid is van de Formule E-familie.