P2 voor Robin Frijns in E-Prix van Monaco goed voor leiding kampioenschap Formule E 2021

FIA Formule E Monaco Eprix Robin Frijns

Spectaculaire Formule E-première in Monaco: voor het eerst in zijn geschiedenis gebruikte de elektrische raceserie de volledige versie van ‘s werelds beroemdste stratencircuit. De fans waren getuige van een adembenemende race met talloze inhaalmanoeuvres en leadwissels die in Monaco zelden voorkomen.


“De race was een geweldige reclame voor de Formule E en elektrisch racen”, zei Allan McNish, teambaas van Audi Sport ABT Schaeffler. “Voor ons als team was de race helaas teleurstellend.”

René Rast raakte de barrières op de 19e van 26 ronden terwijl hij vocht om de zevende plaats en stopte met een beschadigde linker achterwielophanging. Op dat moment had Rast twee procent meer bruikbare energie dan de meeste coureurs voor hem en bevond hij zich in een sterke positie voor de beslissende slotfase. De Duitser noteerde tijdens de race ook de tweede snelste ronde.

Audi e-tron FE07 #33 (Audi Sport ABT Schaeffler), René Rast

Lucas di Grassi vocht zich een weg naar de punten na een moeilijke kwalificatiesessie waarin de snelste vier coureurs zich op slechts 0,059 seconden van elkaar bevonden. Op de achtste plaats werd de Braziliaan in de laatste ronde aangeraakt door André Lotterer (Porsche), verloor drie plaatsen en kwam als elfde over de finish.

De E-Prix van Monaco was succesvol voor Audi-klantenteam Envision Virgin Racing. Robin Frijns eindigde als tweede en nam de leiding in het wereldkampioenschap voor rijders. De Nederlander leverde bijna de hele race een sterke strijd met titelverdediger António Félix da Costa, waarbij de twee coureurs elkaar meerdere keren inhaalden terwijl ze streden om de leiding. Formule E-rookie Nick Cassidy scoorde ook punten op de achtste plaats.

De volgende twee Formule E-races worden gehouden in Puebla, Mexico op 19 en 20 juni. De locatie ligt op slechts 60 kilometer afstand van de Audi-fabriek in San José Chiapa, de modernste en meest duurzame locatie van het bedrijf op het Amerikaanse continent.