Andrea Kimi Antonelli stapt in 2023 over naar FRECA

2022 Formula Regional European Championship by Alpine FRECA Andrea Kimi Antonelli

PREMA Racing coureur Andrea Kimi Antonelli blijft bij het team in 2023 en stapt over naar het (FRECA) Formula Regional European Championship by Alpine.

De 16-jarige Italiaan komt uit een uitstekend seizoen waarin hij twee van de best beoordeelde F4-kampioenschappen behaalde. Na het winnen van de door ADAC gepromote F4-serie, ondanks het missen van één evenement, maakte Antonelli het een dubbele in het Italiaanse kampioenschap, waarmee hij een recordaantal overwinningen voor de serie behaalde.

2022 Formula Regional European Championship by Alpine PREMA Andrea Kimi Antonelli

Antonelli maakte in 2021 zijn eenzitterdebuut bij PREMA en behaalde meerdere podiumplaatsen in een programma van drie races. De Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team Junior-coureur kwam uit een uiterst succesvolle kartcarrière en groeide snel uit tot bekendheid als een van de meest briljante vooruitzichten in eenzittersraces.

Voor 2023 verhuist hij naar een van de meest competitieve ontwikkelingskampioenschappen in de huidige autosportscene, waarmee hij een belangrijke stap in zijn carrière zet en het werk voortzet dat vorig jaar met PREMA Racing is begonnen. Antonelli zal grondige voorbereidingen op het circuit en thuis ondergaan om zich klaar te maken voor de veeleisende komende uitdaging.

Rene Rosin – Teambaas
“We waren erg onder de indruk van hoe Kimi zich aanpaste aan eenzitters en van zijn resultaten in zijn eerste volledige Formule 4-seizoen, dus we kijken er natuurlijk naar uit om zijn ontwikkeling in de toekomst te zien. De stap naar Formula Regional is echter geen gemakkelijke stap. één en we hebben de kans gehad om het de afgelopen jaren te zien. We zijn van mening dat we moeten voorkomen dat we de verwachtingen te veel opdrijven om Kimi soepel en zonder al te veel druk te laten werken. Ik weet zeker dat, met onze hulp en met de steun van het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team zal hij snel een kanshebber worden.”

2022 Formula Regional European Championship by Alpine PREMA Andrea Kimi Antonelli

Andrea Kimi Antonelli
“Ik ben verheugd om de overstap naar deze nieuwe serie te maken. De ervaring in het Formula Regional European Championship by Alpine zal een compleet nieuwe ervaring zijn met een auto om vanaf nul te leren, maar ik kan niet wachten om te beginnen. Er is veel werk te doen om me voor te bereiden op volgend jaar en in topvorm op de grid te staan, en ik zal mijn best doen om de taak aan te pakken!”