KCMG na ronde 5 Super Formula terug in de punten

2022 Super Formula season Sportsland SUGO KCMG

Team KCMG keerde terug naar de punten in ronde 5 van het Super Formula-seizoen van 2022. Op Sportsland SUGO kwalificeerde Yuji Kunimoto zich en in de top-10 eindigde in ronde 5 van het Super Formula-seizoen van 2022.

Na zijn podium bij de 24 uur van Le Mans een week eerder, namen Kamui Kobayashi en 2016 Super Formula-kampioen Kunimoto het 3.704 kilometer lange circuit voor het in Hong Kong gevestigde team over.

Nadat hij zich als achtste had gekwalificeerd, maakte Kunimoto een sterke start om een ​​positie op te schuiven in de eerste ronde, voordat een vroege Safety Car-periode de strategie van het team doorbrak. Kunimoto kwam uit de pits vanaf de zevende plaats, terwijl Kobayashi ervoor koos om te profiteren van het rennen in de vrije lucht.

2022 Super Formula season Sportsland SUGO KCMG

Tegen het einde van de race moest Kunimoto het opnemen tegen coureurs met nieuwere banden en hij vocht hard om de negende plaats vast te houden en scoorde twee punten. Ex-F1-coureur Kobayashi had een constant tempo voor zijn late pitstop, maar kon slechts als 17e eindigen.

Super Formula keert nu terug naar Fuji Speedway voor ronde 6 van het seizoen 2022 op 16-17 juli.

YUJI KUNIMOTO: “Ik kreeg een heel goede lancering om een ​​positie op te klimmen en na de herstart van de Safety Car pushte ik hard om te proberen me verder te verbeteren. Het tempo was goed, maar de banden raakten oververhit en maakten het de rest van de race moeilijk. Het team heeft de auto goed voorbereid, dus een grote dank aan hen en ik ben blij dat we punten hebben kunnen scoren. Het was een veelbelovend weekend en ik kijk uit naar de volgende ronde op Fuji.”

2022 Super Formula season Sportsland SUGO KCMG

KAMUI KOBAYASHI: “Na een moeilijke kwalificatie hebben we besloten om een ​​risico te nemen tijdens de Safety Car-periode en de eerste stint te verlengen, met als doel om in heldere lucht te rennen en tijd te winnen. We hadden een sterk tempo, maar het was niet genoeg om de top tien te bereiken. Het veld was dit weekend erg dicht bij elkaar, wat het moeilijk maakte om vooruit te komen in de race. We richten ons nu op Fuji, we hebben daar eerder dit seizoen punten gescoord, dus we zullen proberen voort te bouwen op dat resultaat.”

TSUGIO MATSUDA TEAM MANAGER: “Beide auto’s reden goed in de training en Yuji bevestigde het tempo door de op een na snelste tijd neer te zetten in Q1. Helaas kon Kamui niet doorgaan naar Q2 en we verbeterden niet met Yuji, waardoor hij als achtste eindigde. We besloten de strategieën in de race te splitsen tijdens de Safety Car-periode. Yuji was erg snel, maar zijn banden raakten oververhit toen hij dicht achter een andere auto rende, waardoor hij kwetsbaar werd voor mensen met nieuwere banden. Het plan met Kamui werkte niet helemaal, verschillende concurrenten hadden dit weekend hetzelfde tempo als wij, dus hij kon niet veel vooruitgang boeken in de race. We laten Sportsland SUGO echter met punten achter en gaan bij Fuji voor meer.”

images © © KCMG Japan