KCMG voegt Iers talent Alex Dunne toe als eerste lid Driver Development Project

2021 KCMG

KC Motorgroup Ltd. (KCMG) heeft de Ierse tiener Alex Dunne getekend als het eerste lid van het onlangs gelanceerde Driver Development Project (KCMG-DDP).

De 15-jarige heeft veel succes gezien in het karten als de 2019 World Series Karting Champions Cup – OK Junior-kampioen. Gesteund door KCMG maakt Dunne dit weekend zijn autosportdebuut in het Spaanse F4-kampioenschap met Pinnacle Motorsport op Spa-Francorchamps en verzekerde hij zich van pole position in de kwalificatie van donderdag.

De KCMG-DDP, die eerder deze week werd gelanceerd, is een belangrijke nieuwe hoeksteen van het brede scala aan activiteiten van de Hong Kong-outfit. Het programma is bedoeld om KCMG’s wereldwijde aanwezigheid in de motorsport en een scala aan middelen te gebruiken om jong talent te koesteren en de volgende generatie sterren te helpen creëren.

Onder de vleugels van KCMG krijgt Dunne een toegewijde coureurmentor en prestatiecoach, naast een toegewijde fysiotherapeut die zijn conditie op peil houdt tijdens en tussen races. Het team zal ook financiële ondersteuning bieden voor de toegangsprijzen, lopende kosten en testmogelijkheden van Dunne.

Paul Ip, oprichter van KCMG: “We zijn erg verheugd dat Alex ons eerste KCMG Driver Development Project-lid is. Hij was erg indrukwekkend in het karten en we kijken er naar uit om zijn vaardigheden achter het stuur aan te scherpen en om hem ook buiten de baan een meer compleet pakket te maken. Met onze steun denken we dat hij een sterk eerste seizoen kan hebben in de Spaanse F4. Dit zijn de eerste momenten voor de KCMG-DDP, een opwindende nieuwe tak van KCMG’s brede scala aan autosportactiviteiten om jonge coureurs te helpen door te groeien en de sterren van de toekomst te worden. ”

Alex Dunne: “Ik ben verheugd om me aan te sluiten bij KCMG en hun nieuwe Driver Development Project voorafgaand aan mijn debuutseizoen in de Spaanse F4. Het is een grote eer en een kans om hun steun te ontvangen in alle aspecten van de autosport, zodat ik een betere coureur kan worden, mijn vaardigheden kan ontwikkelen en mijn allround vermogen achter het stuur kan verbeteren. Ik ben verheugd om met het team aan de slag te gaan en ik hoop dat we samen een succesvol seizoen kunnen hebben, dat dit weekend op Spa-Francorchamps begint. “