Laatste races van 2022 voor de AvD Historic Race Cup op de Nürburgring

FFR-FOR Formule Opels nürburgring

Het gezegde gaat dat je op de Nürburgring alle vier de seizoenen op één dag kunt beleven. Toen de AvD Historic Race Cup met de 36 deelnemers van de HRA en de FFR-FOR series neerstreek op de Nürburgring voor hun laatste raceweekend van 2022, begonnen de circuitomstandigheden op vrijdag erg nat, maar ze verbeterden in de loop van het weekend en zorgden voor een aantal zeer spannende races op zondag.

Tijdens de 1e kwalificatiesessie op vrijdagmiddag zorgde een aanhoudende motregen voor een erg natte baan. Hoewel het weer op zaterdag bij de 2de kwalificatie iets verbeterde, waren er toch weer enkele spins door een gebrek aan grip. Gelukkig reed niemand schade en stonden alle rijders klaar voor de eerste race op zondagmorgen.

FFR-FOR Formule Opels nürburgring

Op een circuit dat nog vochtig was door de koude nacht, gingen de HRA-rijders als eerste van start voor race 1, 30 seconden later gevolgd door de Formule Fords en Formule Opels van de FFR-FOR. Stephan Lechine in zijn F3 (#189) startte vanaf pole position, met de FF 2000 van Stefan Krämer (#333) op de tweede, de F3 van Peter Schmitz (#111) op de derde en de Sports 2000 van Elio Cocciarelli (#601) op de vierde plaats. Op de eerste twee rijen van de tweede startgroep sonden David Schneider (#12, Formule Opel), Marvin Brandl (#26, Formule Opel), Pascal Monbaron (#96, FF Zetec) en Jochen Thissen (#28, Formule Opel).

FFR-FOR Formule Opels nürburgring

Race 1 begon met een strijd om de leiding tussen Roberto Cocciarelli, Stephan Lechine en Stefan Krämer. Na de eerste ronde zat Krämer aan de leiding, toen Friedhelm Stolzer (#188) zijn F3 na een spin op de curbs parkeerde. Dit veroorzaakte een Safety Car-situatie waarbij het hele veld in elkaar schoof kwam. Na de herstart pakte Krämer aanvankelijk de leiding, maar hij werd al snel ingehaald door Stephan Lechine, Marvin Brandl en David Schneider. Lechine spinde en viel terug naar de derde positie achter Schneider, maar in de volgende ronden haalde hij eerst Schneider en even later ook Brandl in. Daarmee won hij de hij de race, met Brandl en Schneider als tweede en derde algemeen. Het trio werd gevolgd door Pascal Monbaron als 4e eindigde, vanwege een 30-secondenstraf voor Thissen die 5e werd.