Super Formula-seizoen 2021 door Team KCMG geopend met kostbare punten

2021 Super Formula Team KCMG

Team KCMG scoorde punten in de eerste race van het Super Formula-seizoen 2021 op de Fuji Speedway, waarbij Yuji Kunimoto door het veld reed om als achtste te eindigen.

2016 Super Formula-kampioen Kunimoto kwalificeerde zich als 12e en kreeg een geweldige start en pakte verschillende plaatsen in de eerste ronde van de race. Uitstekend werk van het team in de pitlane zorgde ervoor dat de # 18-auto weer op de goede weg was.

Kunimoto’s tempo verbeterde toen de regen laat in de race begon te vallen en hij binnen handbereik van de auto’s voor hem was, maar de baan droogde op voordat hij posities kon innemen, wat betekende dat hij als achtste over de streep kwam en drie kampioenschappunten pakte.

Kazuto Kotaka toonde veelbelovend tijdens zijn Super Formula-debuut. De Toyota junior maakte indruk door te ontsnappen aan Q1, maar een moeilijke start betekende dat hij de bestelling liet vallen. De 21-jarige vond al snel een goed ritme en consistentie om te herstellen en eindigde als 15e.

Yuji Kunimoto:
“Allereerst ben ik blij dat ik in de openingsronde punten heb kunnen scoren. We konden de balans van de auto niet helemaal perfectioneren en dat maakte het moeilijk om ons ultieme tempo te laten zien. In de race was de start goed en kon ik meerdere plaatsen goedmaken. Het was een zware eerste stint omdat ik voornamelijk verdedigde, maar het team deed het geweldig in de pits en mijn out-ronde was snel, dus ik kwam uit in een goede positie. Er viel een korte periode van regen en ons tempo verbeterde, maar het droogde op voordat we er gebruik van konden maken. Ik ben echter blij met onze prestatie. “

Kazuto Kotaka:
“Ik vond het moeilijk om naar de vrije training te gaan, dus ik was erg blij dat ik zaterdag door Q1 kwam. In de race verloor ik posities bij de start en zakte naar de achterkant van het veld, maar ik kon een paar van die plaatsen snel herstellen. Vanaf dat moment heb ik een paar fouten gemaakt, maar het team vertelde me dat het tempo goed was. Het was een moeilijke dag voor mij, maar ik ben blij dat ik mijn eerste Super Formula-race heb kunnen uitrijden. ”

Tsugio Matsuda, Team manager:
“Het was jammer dat we Q3 niet konden halen, want ik denk dat we het potentieel hadden om dat te doen. Zondag liet Kunimoto zien hoe goed hij van de lijn af is en heeft bij de start verschillende posities ingenomen. Onze strategie was ook goed, en de monteurs deden het geweldig in de pitlane. Als gevolg hiervan kon Kunimoto de achtste plaats innemen en punten scoren. Kotaka deed zijn best en deed het goed om Q2 te halen in zijn eerste kwalificatie. Hij had een paar problemen in de race, maar hij liet zien dat hij in een stabiel en snel tempo kon rennen, wat bewijst dat hij een groot potentieel heeft op dit niveau. Er is nog steeds een grote kloof met degenen aan de top en we hopen dat we het verschil kunnen dichten en onze prestaties kunnen verbeteren. Ik denk dat er veel plaatsen zijn waar we sterker kunnen worden, dus we zullen als team samenwerken om het potentieel van de auto voor de volgende ronde te realiseren. ”