Team KCMG voorbereid op 2021 SUPER FORMULE seizoenopener Fuji Speedway

2021 SuperFormula KCMG

Team KCMG is klaar voor het Super Formula-seizoen 2021, dat dit weekend van start gaat op de Fuji Speedway, met Yuji Kunimoto en Kazuto Kotaka.

Na twee pre-season tests vorige maand, proberen Yuji Kunimoto en Kazuto Kotaka voort te bouwen op hun momentum tijdens het eerste evenement van het jaar. 2016 Super Formula-kampioen Kunimoto gaat zijn tweede seizoen bij het team in, terwijl Kotaka zijn seriedebuut zal maken in de plaats van Kamui Kobayashi. Na zijn terugkeer naar Japan van zijn IMSA-uitje op Sebring, zal Kamui de 14-daagse quarantaineperiode voltooien, waarbij hij de COVID-19-veiligheidsrichtlijnen van Japan Race Promotion in acht neemt, wat betekent dat hij het eerste evenement zal missen.

De 30-jarige Kunimoto had een positief eerste seizoen bij KCMG in 2020, verbeterde gestaag naarmate het jaar vorderde en behaalde een uitstekende podiumplaats in Suzuka. Hij streeft ernaar om zijn vooruitgang met het team voort te zetten in 2021, te beginnen dit weekend in Fuji, waar hij tweemaal op het podium eindigde in de serie.

Toyota junior Kotaka maakte vorig seizoen indruk in Super Formula Lights en eindigde als derde in het klassement met 11 podia. Hij heeft ook een goede staat van dienst op Fuji, met een overwinning en twee podiumplaatsen in 2020. Na de inval van Kobayashi voor de twee tests voorafgaand aan het seizoen, blijft Kotaka in de auto voor zijn eerste optreden in de belangrijkste eenzitterserie van Japan.

Het weekendschema van de Super Formula zal terugkeren naar de meer traditionele timings, waarbij de kwalificatie terugkeert naar zaterdag. De kortere raceafstanden die voor het seizoen 2020 zijn ingevoerd, blijven bestaan, zonder bijtanken en minstens één verplichte bandenwissel.

Chauffeurs zullen in 2021 ook een dubbele hoeveelheid Overtake System (OTS) kunnen gebruiken na een succesvolle proef op Suzuka aan het einde van vorig seizoen. 200 seconden OTS zijn nu beschikbaar per race, in plaats van de 100 seconden die voorheen werden gebruikt.

De eerste race van het Super Formula-seizoen vindt plaats op 3-4 april.

Yuji Kunimoto: “Ik ben erg blij dat ik dit jaar weer in de Super Formula kan strijden met KCMG. Buiten het seizoen hebben we veel testwerk gedaan en ik voel me goed voorbereid. Ik denk dat we dit jaar in staat zijn om voor de titel uit te dagen, dus ik wil dit weekend een goede start maken om me klaar te stomen voor de strijd die voor ons ligt.”

Kazuto Kotaka: “Ik ben verheugd om dit weekend mijn Super Formula-debuut te maken, in de plaats van Kamui. Het overstappen van Super Formula Lights is een grote verandering van tempo, maar ik heb genoten van de tests vorige maand en ik voelde me comfortabel in de auto. Ik kijk er echt naar uit om aan mijn eerste race voor het team te beginnen, hard te werken en hopelijk een goed resultaat te behalen. “

RYUJI DOI, KCMG HOOFD MOTORSPORT
“Het team heeft productieve tests gehad in Suzuka en Fuji, we konden verschillende opstellingen uitproberen en waardevolle gegevens verzamelen om ons voor te bereiden op het komende seizoen. We zullen Kamui missen voor de eerste race, maar met Yuji en Kazuto kijkt het team uit naar een sterke start en hopelijk het scoren van veel punten.”