Anthony Jurado nieuwe kampioen Clio Cup 2022

2022 Clio Cup Circuit de Barcelona-Catalunya

De Clio Cup heeft zaterdag een nieuwe coureur gekroond op Circuit de Barcelona-Catalunya. Anthony Jurado (Milan Compétition) reed een solide race, een weerspiegeling van zijn Clio Cup Europe-campagne, om zijn eerste titel in de discipline veilig te stellen door als derde te eindigen achter David Pouget (GPA Racing) en Marc Guillot (Milan Compétition).

De Fransman volgt Nicolas Milan op, wint een B.R.M. Chronograaf uurwerk en een gloednieuwe Clio Cup. Ondertussen wint de Nederlander Stephan Polderman (Chefo Sport) de Gentlemen Drivers Cup in Clio Cup Europe. De resterende titels van de Clio Cup Italia en Clio Cup Spanje zijn om zondag voor te strijden!

Om vandaag gekroond te worden in de Clio Cup Europa, kon Anthony Jurado het zich veroorloven geduld te hebben zolang hij niet te veel punten toestond aan zijn rivalen. Na de vrije training van vrijdag die werd gedomineerd door Tomas Pekar (Carpek Service) en Alex Lahoz (Cotauto Motorsport), deden zijn uitdagers er alles aan om de spanning te verlengen. David Pouget was de snelste in de kwalificatie, voor Luca Franca (MC Motortecnica) en Marc Guillot, terwijl Anthony Jurado genoegen moest nemen met de zevende plaats op de startgrid.

2022 Clio Cup Circuit de Barcelona-Catalunya JURADO Anthony

Terwijl David Pouget bij de start de leiding hield, baanden Marc Guillot, Gabriele Torelli (Faro Racing) en Nicolas Milan (Milan Competition) zich een weg langs Luca Franca. Marc Guillot bleef druk uitoefenen en vond een paar bochten verderop een opening om de leiding te nemen aan het einde van de openingsronde die Antoine Bordagaray (Team Borda Rally), Lin Chen Han (Uniq Racing) en Andrea Chierichetti ( Oregon-team).

De race werd hervat na een rode vlag periode. Marc Guillot behield de leiding toen Nicolas Milan Gabriele Torelli inhaalde voor de derde plaats, terwijl Anthony Jurado Alejandro Schimpf passeerde voordat hij de Italiaan aanviel.

De strijd om de overwinning werd steeds heviger, waarbij elke deelnemer vocht om de allerbelangrijkste punten te scoren die hen in staat zouden kunnen stellen in de strijd om de titel te blijven. In de vijfde ronde greep David Pouget zijn kans om Marc Guillot te passeren, maar deze counterde in de volgende ronde voor Nicolas Milan, aan de leiding van een steeds drukker wordende achtervolgingsgroep.

David Pouget gaf niet op, maar lanceerde in de achtste ronde een nieuwe aanval. Zijn zet bleek beslissend, want hij nam de leiding en ging voor de overwinning voor Marc Guillot. Verderop passeerde Anthony Jurado Nicolas Milan voor de derde plaats, wat genoeg was om zijn eerste Clio Cup-titel veilig te stellen.

2022 Clio Cup POUGET David Circuit de Barcelona-Catalunya

Op de vijfde plaats bij de geblokte vlag stond Gabriele Torelli voor Alejandro Schimpf, die later werd bestraft voor het niet respecteren van de baanlimieten. Luca Franca, Adrian Schimpf (Cotauto Motorsport), Tomas Pekar (Carpek Service) en Jordi Palomeras (Team VRT) behaalden allemaal een plaats. De Poolse Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing) profiteerde ook van dezelfde straf opgelegd aan Nikola Miljkovic (Tempo Racing Team) om de top tien te completeren, terwijl Javier Cicuendez (Team VRT) de categorie Gentlemen Drivers op eigen bodem won.

CLIO CUP EUROPA

Als derde achter David Pouget en Marc Guillot dankzij zijn inhaalactie van Nicolas Milan in de laatste ronde, bevestigde Anthony Jurado zijn eerste Clio Cup-titel. De Fransman wint een B.R.M. Chronograaf uurwerk en een gloednieuwe Clio Cup. Jerzy Spinkiewicz, die al de Challengers Cup had gewonnen, erfde de overwinning in deze categorie nadat Nikola Miljkovic werd bestraft voor het niet respecteren van de baanlimieten. De Pool won voor Juuso Panttila (Chefo Sport) en Guillaume Maio (GM Sport). Ondertussen versloeg Stephan Polderman Luciano Gioia (Essecorse) en Quinto Stefana (Milan Competition) voor de overwinning en de titel van de Gentlemen Drivers Cup aan het einde van een adembenemende race.

CLIO CUP SPANJE

Op eigen bodem lanceerden de deelnemers van de Clio Cup Spanje de titelraces opnieuw voor de grote finale van zondag. Leider van het algemeen klassement, Nico Abella (Chefo Sport) verloor veel terrein in zijn eerste ronde-incident met Felice Jelmini (PMA Motorsport). Alejandro Schimpf kwam als eerste over de finish, maar verloor zijn overwinning door een track-limits penalty. Zijn tweelingbroer Adrian deed de dubbele door de overall en de Challengers Cup te winnen voor Jordi Palomeras. Op de derde plaats verkleinde Alex Royo (Team VRT) het gat naar Nico Abella, net als Jordi Palomeras in de Challengers Cup. In de Gentlemen Drivers Cup beëindigde Javier Cicuendez de reeks van acht opeenvolgende overwinningen van Fabien Julia (LR Performance), die de vorige meeting de titel in de categorie had behaald.

CLIO CUP ITALIA

Het seizoenslange duel tussen Gabriele Torelli en Felice Jelmini bereikte een keerpunt toen Felice Jelmini in de eerste ronde werd geraakt door Nico Abella, ook geraakt door een andere concurrent. Gabriele Torelli leidde van lichten uit naar dammen om zijn eerste stap naar de titel te zetten en won voor Challenger Giacomo Trebbi (MC Motortecnica), die zijn kansen op het winnen van de Challengers Cup handhaafde door Jacopo Cimenes (Essecorse) en Cristian Ricciarini (Essecorse) te verslaan. . Tot slot scoorde Luciano Gioia (Essecorse) zijn eerste succes van het jaar in de Gentlemen Drivers Cup en won hij voor Quinto Stefana en Daniele Pasquali (Tuder Motorsport).